Kansengelijkheid en Lerarentekort - een webinar van PO-Raad i.s.m. Klassen (Human)

2021

 • di
  11
  mei

  Kansengelijkheid en Lerarentekort - een webinar van PO-Raad i.s.m. Klassen (Human)

  14:30 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders

Uit cijfers weten we dat scholen met een hoog schoolgewicht moeite hebben met het aantrekken en vasthouden van voldoende leraren. Zij verliezen de concurrentie op de markt, ook binnen hun eigen wijk of regio. Tijdens deze spin-off meeting die de PO-Raad organiseert samen met de makers van documentaireserie Klassen, spreken we met elkaar over lerarentekort in relatie tot achterstandenbestrijding. Waar kun jij als bestuurder het verschil maken?

Jouw invloed

Leerlingen uit sociaal economisch kwetsbare milieus dreigen de dupe te worden van de concurrentie om bevoegde leraren. Tijdens dit interactieve webinar gaan we hierover met elkaar in gesprek, op basis van fragmenten uit Humans documentaireserie Klassen. Het thema wordt ingeleid door één van de makers. Centraal staan de onderwerpen waar bestuurders echt invloed op hebben, om de goede leerkrachten op de juiste plek te krijgen en de kracht van het team te versterken.

Onder andere de volgende vragen komen aan de orde: Wat kunnen besturen in hun rol als werkgever doen om goede leraren aan te trekken en te behouden voor de leerlingen op ‘gewichtenscholen’? Wat vraagt het geschetste probleem van individuele besturen/scholen? Wat vraagt het van regionale samenwerking? Wat vraagt het van landelijk beleid?

Deze webinar is een kans om met elkaar het goede gesprek te voeren over waar jij het verschil kunt maken op dit actuele thema. Je krijgt kennis en inspiratie aangereikt en de input wordt meegenomen naar de slotbijeenkomst van Klassen op 26 mei.

Aanmelden

Meld je hier aan voor deze bijeenkomst

Trefwoorden: