Kennisbijeenkomst arbeidsrecht voor bijzonder en openbaar onderwijs

2019

 • do
  10
  okt

  Kennisbijeenkomst arbeidsrecht voor bijzonder en openbaar onderwijs

  09:30 - 12:30
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf

UPDATE 5 september: BIJEENKOMST IS VOLGEBOEKT

We hebben het maximum aantal aanmeldingen voor deze bijeenkomst bereikt. Je kunt je dus niet meer aanmelden. Je kunt jezelf wel op de reservelijst plaatsen. Indien er plaats vrijkomt of indien er een andere mogelijkheid komt met betrekking tot deze kennisbijeenkomst, hoor je dat dan zo snel mogelijk.

Je kunt je hier aanmelden voor de reservelijst. 

Kennisbijeenkomst

Het arbeidsrecht is de afgelopen jaren volop in verandering. De regels wijzigen voortdurend en de komst van nieuwe wetgeving maakt dat kennis snel veroudert. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) in 2015, de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) en de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) per 1 januari 2020. Door deze laatstgenoemde wet krijgen ook de openbare schoolbesturen te maken met het private arbeidsrecht.

In de kennisbijeenkomst brengt mr. Willem Lindeboom van Brussee Lindeboom Advocaten je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht. Daarbij wordt ingegaan op het huidige systeem van het arbeidsrecht, maar word je eveneens uitgebreid voorgelicht over de gevolgen die de Wet arbeidsmarkt in balans heeft. Denk bijvoorbeeld aan de ketenregeling voor tijdelijke contracten, aan de toevoeging van de combinatiegrond aan het ontslagrecht en aan de gewijzigde berekening van de transitievergoeding.

De bijeenkomst is voornamelijk interessant voor hoofden en (juridisch) adviseurs P&O/HRM in het primair onderwijs, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. De bijeenkomsten zijn exclusief voor medewerkers van schoolbesturen die zijn aangesloten bij de PO-Raad. Als deelnemer zul je de bijeenkomst verlaten met nieuwe inzichten en concrete ideeën voor jouw eigen organisatie.

Programma

09.00 – 09.30 uur           :            Inloop

09.30 – 09.35 uur           :            Welkomstwoord
09.35 – 10.45 uur           :            Update arbeidsrecht
10.45 – 11.00 uur           :            Pauze
11.00 – 12.10 uur           :            Vervolg update arbeidsrecht
12.10 – 12.30 uur           :            Vragen en discussie

12.30 – 13.00 uur           :            Lunch