Kennisdag Ruimte OK 'Grip op kwaliteit'

2014

 • di
  04
  nov

  Kennisdag Ruimte OK 'Grip op kwaliteit'

  10:30 - 16:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

Ruimte OK, het kenniscentrum voor onderwijs en kinderopvang, organiseert op 4 november de kennisdag Grip op Kwaliteit. Op de kennisdag, die in Amersfoort wordt georganiseerd, kunnen circa vierhonderd huisvestingsprofessionals kennis delen, elkaar ontmoeten en de kennismarkt bezoeken. 

Collega’s uit het werkveld van school, gemeente en kinderopvang vertellen over hun leerervaringen ten aanzien van de huisvestingspraktijk. Het programma kent een praktische insteek: Visionairs uit het onderwijs, de kinderopvang en bij de gemeente trappen af en geven ieder een doorkijk naar de toekomst van voorzieningen voor onderwijs en kinderopvang. Vervolgens stelt u uw eigen programma samen en stapt u in de dagelijkse huisvestingspraktijk. U kiest tweemaal uit zo’n vijftien verschillende deelsessies verdeeld over de thema’s: competent opdrachtgeverschap, kwaliteitsimpuls huisvesting en slimmere financieringsvormen.

Meer over de opzet en het programma van de dag is te vinden op de website van Ruimte-OK. Ook kunt u zich daar voor de kennisdag aanmelden.

Brochure overdracht huisvesting

Ruimte OK is een initiatief van de PO-Raad, VO-raad, VNG en Brancheorganisatie Kinderopvang. Regelmatig brengt de stichting brochures uit over huisvesting. In de nieuwe brochure Stappenplan zorgvuldige overdacht, agenda voor lokaal overleg zet Ruimte OK de stappen op een rij die schoolbesturen en gemeenten gezamenlijk kunnen zetten om te komen tot lokaal overleg over de wetswijziging rondom onderwijshuisvesting. Per 1 januari 2015 worden schoolbesturen verantwoordelijk voor zowel het buiten-als binnenonderhoud van hun schoolgebouwen.