Kennisgroep Communicatie

2017

 • do
  02
  nov

  Kennisgroep Communicatie

  10:00 - 13:00
  UTRECHT
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  PO-Raad
  4
  Aidadreef
  3561GE UTRECHT
 • do
  09
  feb

  Kennisgroep Communicatie

  10:00 - 13:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  PO-Raad
  Aidadreef 4
  3561 GE Utrecht

De kennisgroep Communicatie wil bij de achterban van de PO-Raad informatie en behoeftes ophalen op het gebied van communicatie en onderling kennis en ervaringen delen over ontwikkelingen op het gebied van media en communicatie. Ook worden de leden geïnformeerd over projecten, hoofdboodschappen en communicatielijnen van de PO-Raad. De kennisgroep is bedoeld voor communicatiemedewerkers van schoolbesturen die zijn aangesloten bij de PO-Raad en komt twee à drie keer per jaar bijeen.

De volgende bijeenkomst van de kennisgroep Communicatie vindt plaats op donderdag 2 november met als thema crisismanagement.

Crisis

Ouders die dreigen met juridische stappen, incidenten rondom sociale veiligheid op scholen en andere conflicten die de media bereiken. We lezen er over in de krant, horen het op het nieuws of zien het langskomen in een Social Media-storm. Je hoopt natuurlijk dat het je bespaard blijft, maar wat is nou de juiste aanpak als de pers met draaiende camera’s voor de deur staat? Waar moet je beginnen? Waar kun je op teruggrijpen? Hoe behoud je controle en kalmeer je medewerkers, betrokkenen en de pers? Een juiste aanpak rondom een crisis is van groot belang; nu en straks. Want reputatieschade… die werkt door.

Helmi Geeve

Tijdens de kennisgroep Communicatie op 2 november a.s. gaan we in op hoe je als communicatieadviseur een organisatiecrisis kan tackelen. Helmi Geeve neemt ons mee in dat proces. Na deze sessie kun je gelijk aan de slag met de prep voor het ongunstige geval dat een crisis jouw organisatie treft. Helmi is reputatiemanager en heeft haar eigen bureau Rep&Roer. In verschillende soorten branches is zij uiteenlopende organisatiecrises te lijf gegaan, wat zich uiteindelijk heeft vertaald in een toepasbaar crisismodel. Helmi richt zich niet alleen op het te lijf gaan van de organisatiecrisis en kennisoverdracht, maar werkt nadien ook aan het reputatieherstel zodat de organisatie weer verder kan.

Programma

Gedurende de ochtend zoomen we in op twee casussen met onderwerpen die we in het primair onderwijs langs zien komen. We behandelen sociale veiligheid – en dan vooral wanneer die bedreigd wordt – en hoe om te gaan met ongewenste publiciteit door mondige ouders. Hoe ga je bijvoorbeeld om met ouders die naar een rechter dreigen te stappen? Welke maatregelen moet je nemen? De ochtend heeft een interactief karakter, waarbij we zetten in op een mooie, leerzame dialoog.

Ben je er bij 2 november? Aanmelden kan bij Tess van Genderen.
Vragen, opmerkingen of onderwerpen die je graag terug zou horen tijdens de bijeenkomst kun je ook bij haar kwijt.

Trefwoorden: