Kennisgroep communicatie

2018

 • do
  08
  mrt

  Kennisgroep communicatie

  10:30 - 13:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf

  Locatie:

  PO-Raad
  Aidadreef 4
  3561 GE Utrecht

De sector is in beweging en steeds meer schoolbesturen versterken het team met een communicatieprofessional. De PO-Raad organiseert in maart 2018 voor de vierde keer een kennisgroep communicatie om te voorzien in de behoefte om dieper in te gaan op bepaalde communicatievraagstukken en thema’s. Eerder kwamen perscontacten, lobby, crisiscommunicatie en algemene thema’s al aan bod. Het netwerk heeft een interactief karakter, waarbij we inzetten op een mooie, leerzame dialoog, onder leiding van een specialist op het betreffende thema – voor 8 maart: Arbeidsmarktcommunicatie.  

Arbeidsmarktcommunicatie

De sector kent een lastige arbeidsmarkt. Onder andere het dreigende leraren tekort en de imagoproblemen rondom het beroep leraar, maken het schoolbesturen lastig om alle plekken op te vullen. Know how over arbeidsmarkt communicatie kan bijdragen aan het sneller vullen van vacatures.  

Mariska Smits

Tijdens de Kennisgroep Communicatie op 8 maart 2018 gaan we in op hoe je als communicatieadviseur de arbeidsmarktcommunicatie kunt versterken. Mariska Smits, expert op dit gebied, neemt ons mee in dat proces. Mariska is adviseur bij Fivoor en docent op het onderwerp bij verschillende instituten. Tijdens haar loopbaan is zij als AMC specialist binnen verschillende branches verantwoordelijk geweest voor recruitment. Zij kent derhalve branche-specifieke uitdagingen in een krimpende arbeidsmarkt maar al te goed.

Programma

Het exacte programma volgt snel en is mede afhankelijk van de input van de deelnemers. Specifieke vragen zijn van harte welkom om te bespreken tijdens het netwerk.

Bent u er bij 8 maart a.s.? Meld u hier aan.