Kennismakingsbijeenkomst ‘Omgaan met verschillen’

2015

 • do
  16
  apr

  Kennismakingsbijeenkomst ‘Omgaan met verschillen’

  13:00 - 17:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  Vergaderruimte Utrecht
  Pieterskerkhof 23
  Utrecht

Van geregistreerde schoolleiders wordt gevraagd om te blijven professionaliseren en dit aan te tonen door iedere vier jaar toe te werken naar herregistratie. Misschien bent u in de praktijk al aan de slag gegaan met een van de professionaliseringsthema’s, maar het kan ook zijn dat u nog op zoek bent naar inspiratie of graag kennis wilt maken met collega-schoolleiders die aan hetzelfde thema werken. Het Schoolleidersregister PO nodigt schoolleiders van harte uit voor de kennismakingsbijeenkomst ‘Omgaan met verschillen’ op 16 april.

Het professionaliseringsthema  ‘omgaan met verschillen’ gaat over verschillen tussen leerlingen, maar ook over verschillen binnen het team.  Een actueel  thema voor iedere schoolleider dat voor velen ongetwijfeld hoog op de professionaliseringsagenda staat de komende tijd.

Tijdens de kennismakingsbijeenkomst verkennen we het thema ‘Omgaan met verschillen’ met Ton van Rijn. Ton van Rijn is oud directeur van vier basisscholen. Kenmerkend voor zijn werk is het innovatieve karakter, met als hoogtepunt zijn laatste school: Wittering.nl. Daarvoor heeft hij het vak in de praktijk geleerd op de Oostpoortschool in Delft, de Toverberg in Zoetermeer en was de bouwer van ’t Schrijverke in ’s-Hertogenbosch. Hij kent en herkent als geen ander de processen die zich in het verandermanagement voordoen.

Ton ziet als hoofdtaak van een directeur  het mogelijk maken van de optimale ontwikkeling van elk individu in de school en  pleit er voor de slag te maken naar ‘uitgaan van verschillen’.  Door dit te doen kunnen scholen het onderwijs echt veranderen.  Ander onderwijs is op elke plek mogelijk  als mensen dat echt willen: ‘Waar een wil is, is een weg!’

Locatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op 16 april van 13.00 – 17.00 uur bij Vergaderruimte Utrecht, Pieterskerkhof 23 te Utrecht. Meld u aan via info@schoolleidersrregisterpo.nl.