Agenda 21 januari 2019

 • ma
  21
  jan

  Bouwsessies 'samen werken aan kennis voor onderwijs'

  16:00 - 19:00
  Groningen
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Overig

  Details:

  Wetenschappelijke kennis is van cruciaal belang om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en te kunnen innoveren. Dit vraagt om een nauwe verbinding tussen onderwijsonderzoek en de dagelijkse onderwijspraktijk. Iedere onderwijsprofessional weet dat deze verbinding helaas nog geen vanzelfsprekendheid is. Om dit te veranderen hebben de sectorraden de handen ineengeslagen. Op 21 juni 2018 hebben de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen en de VSNU zich gecommitteerd aan de realisatie van een kennisinfrastructuur voor het onderwijs. Begin 2019 willen zij een gezamenlijk plan van aanpak presenteren aan minister Slob en minister van Engelshoven.

  De eerste stappen zijn gezet. Maar de vervolgstappen geven wij graag samen met u vorm. Wij nodigen leraren, schoolleiders, onderzoekers, bestuurders en beleidsmakers uit het PO, VO, MBO, hogescholen en universiteiten uit om met ons mee te doen, mee te denken en mee te bouwen. 

  Wij willen, samen met u, werken aan concrete oplossingen voor obstakels die kenniscreatie en kenniscirculatie verhinderen.  Dit doen wij aan de hand van een serious game onder het motto “niet mopperen, maar opperen”.

  Locatie:

  Kamerlingh Onno school
  Eikenlaan 286
  9741 EW Groningen