Lancering boek 'Leer ze lezen!'

2021

 • wo
  27
  jan

  Lancering boek 'Leer ze lezen!'

  14:00 - 15:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders

Momenteel heeft bijna een kwart van de Nederlandse 15-jarigen moeite met eenvoudige teksten. Dit heeft gevolgen voor (kansen)gelijkheid en maatschappelijke cohesie. Er moet dus iets gebeuren. Maar hoe geef je vanaf de start op de basisschool effectief leesonderwijs? Het nieuwe boek ‘Leer ze lezen!’ ondersteunt leraren en schoolleiders uit het basisonderwijs bij het verzorgen van goed leesonderwijs. De gratis digitale versie van het boek wordt op donderdag 27 januari gelanceerd in samenwerking met Didactief.

Tips en bronnen

Leesonderzoekers Amos van Gelderen, Kees de Glopper en Roel van Steensel selecteerden voor het boek 23 kernpublicaties uit de schatkamer van het (internationale) onderzoek. Onderwijsjournalist Bea Ros beschrijft in een aanstekelijke en heldere stijl de inzichten over wat lezen is, wat je ervoor nodig hebt, hoe je het onderwijst en wat het brengt. Ook laten leraren bij de meeste hoofdstukken zien hoe zij deze wetenschappelijke inzichten toepassen in hun klaslokaal.

Samenwerking binnen de sector

‘Leer ze lezen, praktische inzichten uit onderzoek voor leraren basisonderwijs’ is gemaakt in coproductie met Didactief/TBU, acht schoolbesturen, een hogeschool en de PO-Raad. Hier door zijn de adviezen uit het boek ook écht bruikbaar in de praktijk. Eerder lanceerde deze samenwerking de boeken ‘Op de schouders van reuzen’ van Paul Kirschner, Steven Raaijmakers en Luce Claessen, en ‘Werk maken van gelijke kansen’ van Eddie Denessen, Linda van den Bergh en Monique Volman.  

Lancering

De gratis digitale versie van ‘Leer ze lezen, praktische inzichten uit onderzoek voor leraren basisonderwijs’ wordt op 27 januari gelanceerd in een gratis online-bijeenkomst van de PO-Raad en Didactief. Tijdens de lancering geven de schrijvers alvast een voorproefje van het boek, wordt het eerste exemplaar uitgereikt en spreekt Anko van Hoepen (vicevoorzitter PO-Raad) over het verbeteren van onderwijs met onderzoek en kennis. 

Meld je aan voor de bijeenkomst. 

Trefwoorden: