Landelijke IKC-dag: Hét IKC bestaat niet'

2017

 • vr
  29
  sep

  Landelijke IKC-dag: Hét IKC bestaat niet'

  10:00 - 15:00
  Apeldoorn
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  Theater Orpheus
  Churchillplein 1
  Apeldoorn

Doelgroep: bestuurders en leidinggevenden in kinderopvang, primair onderwijs, welzijn en gemeenten.

Integraal besturen, hoe doe je dat? Hoe zorg je als gemeente voor een stevig cement onder de vorming van kindcentra en wanneer creëer je juist drijfzand? Welke blunders maakten IKC Mondomijn, IKC De Klaroen en KC Theresia en welke antwoorden vonden zij in hun zoektocht?

Op al deze en nog veel meer vragen krijgt u antwoord op de vijfde landelijke IKC-dag, georganiseerd door de vijf grote organisaties in onderwijs, kinderopvang en gemeenten, samen met Etuconsult. Aan het einde van de dag gaat u naar huis in de wetenschap dat hét IKC niet bestaat. Maar hopelijk ook met inspiratie hoe het kán. En dat ook ú het kunt.

Keynote door Claire Boonstra

Voor deze lustrumeditie hebben we inspirerende sprekers uit onderwijs, kinderopvang, gemeenten en wetenschap aangetrokken en daarmee een gevarieerd en interessant programma samengesteld, met voor ieder wat wils. Claire Boonstra vertelt in haar plenaire inleiding hoe je eeuwenoude gewoontes en systemen doorbreekt en de weg naar een onderwijsrevolutie vrijmaakt.

Rechtstreeks in gesprek met sleutelfiguren

In de ochtend gaan vervolgens Katinka Reuling (Brancheorganisatie Kinderopvang), Lex Staal (Sociaal Werk Nederland), Sharon Gesthuizen (Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang), Niko Persoon (PO-Raad) en Ali Rabarison (VNG) graag met u in gesprek over de mogelijkheden, vragen, dilemma’s, suggesties en kansen van integrale samenwerking tussen opvang, onderwijs en andere partners.

In de middag zijn vertegenwoordigers van de ministeries van OCW en SZW aanwezig om vragen te beantwoorden. Daarnaast heeft u de keuze uit diverse deelsessies, onder andere over:

 • Leren van praktijken in Duitsland en Denemarken
 • Over grenzen en regels heen
 • Betrokkenheid als kompas: interactie tijdens spel
 • Ervaringen uit het IKC-lab

Natuurlijk krijgt u ook volop de ruimte om te netwerken onder het genot van een kop koffie, thee en lunch. Komt u ook? Schrijf u snel in!

Praktische informatie en inschrijven

 • Datum: vrijdag 29 september 2017
 • Tijd: 10.00 – 15.00 uur
 • Locatie: Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn
 • Kosten: Deelname kost € 130,00 (inclusief BTW) per persoon
 • Inschrijven? Dat kan via www.etuconsult.nl