Landelijke kennisdag Ruimte-OK over kwaliteit onderwijshuisvesting

2013

 • wo
  27
  nov

  Landelijke kennisdag Ruimte-OK over kwaliteit onderwijshuisvesting

  12:15 - 17:30
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad, Extern

Wat kunt u op het gebied van huisvestingskwaliteit van anderen leren? Hoe geeft u op een professionele manier invulling aan uw werk? Bent u voorbereid op uw verantwoordelijkheid voor het buitenonderhoud? Welke tools kunt u gebruiken om daarbij de regie in handen te houden? Op woensdagmiddag 27 november organiseert Kenniscentrum Ruimte-OK haar eerste landelijke kennisdag ‘Grip op Kwaliteit’ in Almere. Samen met: VNG, PO-Raad, VO-raad, Brancheorganisatie Kinderopvang en Waarborgfonds Kinderopvang. Het delen van kennis, opdoen van inspiratie en het leren van elkaar staan deze middag centraal. Het programma is voor en wordt ingevuld door huisvestingsprofessionals die zelf werkzaam zijn in het onderwijs, de kinderopvang en bij gemeenten.

Waarom wilt u erbij zijn?

Een aantal actuele en nabije ontwikkelingen vragen een omslag in ons denken over de huisvesting voor nul tot 18-jarigen. In korte impulspresentaties benadrukken René Peters, wethouder Almere, en Liesbeth van der Pol, voormalig Rijksbouwmeester, het belang van professioneel opdrachtgeverschap voor het maken van deze omslag. Wilt u weten hoe andere onderwijs- en kinderopvangorganisaties dit nieuwe denken in de praktijk brengen bij het beheersbaar krijgen van de exploitatie, de totstandkoming van integrale kindcentra, aanbesteden/inkopen, de problematiek van krimp en leegstand en het formuleren van strategisch huisvestingsbeleid? In twee door u te kiezen kennisrondes leert u over deze en meerdere onderwerpen. Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier de deelsessies en bepaal nu alvast uw keuze. Overigens heeft u tijdens de kennisdag alle gelegenheid om vakgenoten uit uw eigen en andere sectoren te ontmoeten.

Wat neemt u mee naar huis?

 • Inzicht in en voorbeelden van ‘hoe anderen het (anders) doen’.
 • De primeur over het voorlichtingstraject rondom de wetswijziging overheveling buitenonderhoud.
 • Kennis van het spiksplinternieuwe Kwaliteitskader Huisvesting.
 • Nuttige nieuwe contacten: bezoekers, sprekers, deelnemers aan de kennismarkt en natuurlijk het team van Ruimte-OK.

Aanmelden

Er is plaats voor 200 tot 250 deelnemers. We raden u aan om snel in te schrijven. Als u dit vóór 1 november doet geniet u het vroege vogeltarief van € 75,- . Deelnemers ontvangen als extraatje op de dag een exemplaar van de Scholenbouwwaaier én de bijbehorende App.

Aanmelden kan door het invullen en retourneren van de aanmeldkaart. Nog makkelijker is u online aan te melden. Meer informatie over het programma en aanmelden, klik hier.

 

Trefwoorden: