Leergang voor kwaliteitsmedewerkers

2019

 • ma
  18
  nov

  Leergang voor kwaliteitsmedewerkers

  09:30 - 16:30
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf, Overig

Let op: Deze leergang is vol, je kunt je helaas niet meer aanmelden.

Doelgroep: kwaliteitsmedewerkers die werkzaam zijn in het primair onderwijs en speciaal onderwijs. 

Een aantal kwaliteitsmedewerkers uit het primair onderwijs vormen met elkaar een kwaliteitskring die door de PO-Raad wordt gefaciliteerd. Als verdieping op deze kennisgroep kwaliteit start op hun verzoek in het najaar 2019 een leergang voor kwaliteitsmedewerkers. Deze modulaire leergang bestaat uit acht bijeenkomsten, verspreid over de periode oktober 2019 - december 2020.

De leergang start met een intake, bestaande uit een digitaal assessment en een (telefonisch) gesprek. Op basis hiervan worden de persoonlijke leervragen van de deelnemers verdiepend verkend, waarbij een relatie wordt gelegd tussen de eigen professionalisering en de ontwikkelingen binnen de bestuurlijke context.

Inhoud leergang

De leergang is modulair opgezet. De eerste vier modules zijn met name gericht op ‘beleid en kwaliteit’ en de andere vier modules gaan over ‘ontwikkeling en praktijk’. Elke module betreft één studiebijeenkomst (een dag) en wordt ingeleid door een expert. Bij de vierde en achtste bijeenkomst zijn de kwaliteitsmedewerkers zelf de expert voor en met elkaar. 

De expert start de dag met een masterclass of daarmee te vergelijken werkvorm en licht het thema toe vanuit de theorie (en in verbinding met de praktijk). Hierna volgt een blok van plenaire en interactieve nabespreking en verdiepende reflectie. Dit wordt geleid door de leerteambegeleiders. Daarin wordt de theorie van deze ochtend nader verkend en wordt met elkaar een aanzet gemaakt voor de vertaalslag naar de huidige en/of gewenste praktijk. Werken aan de praktijkopdracht geschiedt in de tijd tussen de modules in, maar ook in het laatste deel van de dag, wanneer de deelnemers in de leerteams bij elkaar zitten. Elk leerteam heeft een eigen begeleider.

Bij twee van de vier bijeenkomsten ‘beleid en kwaliteit’ worden ook de bestuurders uitgenodigd. De kwaliteitsmedewerkers hebben immers een belangrijke adviesfunctie naar het bestuur.

Praktisch

Startdatum van deze leergang is 18 november 2019. Alle bijeenkomsten duren van 9.30 uur tot 16.30 uur en worden gehouden in de directe omgeving van Utrecht. De kosten voor de deelnemers bedragen €925, hierover hoeft geen btw te worden betaald.

Aanmelden

LET OP: deze leergang is vol, je kunt je helaas niet meer aanmelden.