Leergemeenschap Jeugdhulp in school

2021

 • di
  23
  mrt

  Leergemeenschap Jeugdhulp in school

  10:00 - 12:30
  Online
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

  Locatie:

  Online
  Online

De eerste bijeenkomst van de leergemeenschap Jeugdhulp in de school, in initiatief van het Steunpunt Passend Onderwijs en het Nederlands Jeugd Instituut, is op 23 maart.  Dit jaar leggen we nog meer de nadruk op ervaringen rond de organisatie van jeugdhulp in de school.

Eerste bijeenkomst in 2021 en vervolgdata

De eerste bijeenkomst start met een informatieblok over actuele zaken (denk bijvoorbeeld aan de opbrengsten van het programma Met andere ogen) en een lezing van dr. Bert Wienen. In zijn lezing gaat Bert in op een aantal praktijkervaringen rond de organisatie van jeugdhulp in school. Hij zal ingaan op de ervaringen die hij onder andere heeft opgedaan in Friesland, Twente en 17 praktijkcasussen die hij heeft bestudeerd.

Hierbij zal hij de ervaringen ook toelichten vanuit de verschillende professionals (gemeenten en scholen), maar ook leerlingen en ouders. Welke dilemma’s spelen rond de samenwerking? Wat vraagt van de betrokken professionals? Hoe werk je in een goede balans met elkaar? En belangrijk: hoe betrek je ouders en leerlingen op een goede wijze? In de lezing houdt Bert een pleidooi voor het goed over- en doordenken van de verschillende dilemma’s en niet te snel op zoek te gaan naar antwoorden. Na de lezing wordt er in de themagroepen doorgepraat over de lezing en bespreken we de eigen dilemma’s rond jeugdhulp in school.

In de op volgende bijeenkomsten wisselen we inspirerende sprekers en praktijkvoorbeelden met elkaar af. Op deze wijze pellen we in 2021 jeugdhulp in school verder af.

Praktische informatie

 • Voor wie: Medewerkers scholen, swv’s, jeugdhulp professionals en gemeenten
 • Waar: Online
 • Wanneer:
 1. 23 maart van 10.00 – 12.30 uur
 2. 20 mei van 13.00 – 15.30 uur
 3. 30 juni van 09.00 – 11.30 uur
 4. 16 september van 13.00 – 15.30 uur
 5. 2 november van 13.00 – 15.30 uur