Leernetwerk banenafspraak in het funderend onderwijs (startbijeenkomst)

2021

 • vr
  29
  jan

  Leernetwerk banenafspraak in het funderend onderwijs (startbijeenkomst)

  09:00 - 12:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf
 • di
  09
  feb

  Leernetwerk banenafspraak in het funderend onderwijs (startbijeenkomst)

  09:00 - 12:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf

Het uitvoeren van de banenafspraak gaat op veel scholen verloren in de waan van de dag. Dat is begrijpelijk. Er zijn veel dringende zaken die aandacht vragen van jou als HR-functionaris. Toch is het belangrijk om na te denken over de uitvoering van de banenafspraak binnen jouw organisatie. Het gaat namelijk ook over de leerlingen die uitstromen uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Maar hoe maak je dan werk van de banenafspraak? Hoe bepaal je wat een passende functie is voor medewerkers uit de doelgroep? Hoe wil je de banenafspraak uitvoeren op jouw school? Met deze vraagstukken ga je aan de slag in het leernetwerk banenafspraak in het funderend onderwijs.  

Je kunt je hier aanmelden voor dit leernetwerk.

De eerste groep van maximaal tien deelnemers heeft een startbijeenkomst op vrijdag 29 januari van 09:00 – 12:00 uur. Deze groep is ondertussen vol. De tweede groep start op dinsdag 9 februari van 09:00 - 12: 00 uur.

De data van de overige bijeenkomsten worden in overleg met elkaar bepaald, zodat iedereen aanwezig kan zijn. Volgende groepen worden gepland na voldoende aanmeldingen.

Wat kun je verwachten? 

Het leernetwerk is er voor HR-medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de banenafspraak binnen hun school. Samen met collega’s van andere besturen ga je je verdiepen in de kansen en belemmeringen die er zijn voor jouw organisatie en werk je een concreet plan uit waarmee je direct aan de slag kunt. Het leernetwerk is er zowel voor de scholen die al banen hebben gerealiseerd als voor scholen die zich nog oriënteren op het thema. Ook besturen die eerder al deelnamen aan Baanbrekers zijn van harte welkom om deel te nemen. 

In dit leernetwerk delen HR medewerkers tijdens vier bijeenkomsten hun kennis, ervaringen en uitdagingen op het gebied van de banenafspraak met elkaar. De kennisuitwisseling wordt begeleid door een procesbegeleider. Ook kun je tijdens de bijeenkomsten in gesprek met belangrijke schakels in de uitvoering van de banenafspraak, bijvoorbeeld met UWV en gemeenten. Zo ontwikkel je een passend plan waarmee jouw organisatie werk kan maken van de banenafspraak. 

Wat levert het op? 

Tijdens het leernetwerk leer je van andere HR medewerkers hoe zij werken aan de realisatie van de banenafspraak en wat werkzame factoren daarbij zijn. Je ontwikkelt een actieplan voor hoe jouw organisatie (meer) werk kan maken van de banenafspraak en bouw je een netwerk op van personen die je daarbij kunnen ondersteunen.  

Voor wie? 

Dit leernetwerk is voor HR-medewerkers die uitvoering willen geven aan de banenafspraak in het primair onderwijs of voortgezet onderwijs.

Wat kost het? 

Deelname aan dit leernetwerk is kosteloos. 

Meedoen? 

Meld je aan voor het leernetwerk. Als je wilt meedoen, maar niet op 29 januari kunt, dan kun je je wel aanmelden.

Meer informatie? 

Heb je vragen over het leernetwerk? Stuur een e-mail naar baanbrekers@vo-raad.nl of bel 030 232 48 00