Lerarenbijeenkomst Digitale Geletterdheid

2018

 • wo
  20
  jun

  Lerarenbijeenkomst Digitale Geletterdheid

  17:00 - 20:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Overig

  Locatie:

  PO-Raad
  Aidadreef
  4
  3561GE Utrecht

Op 20 juni van 17.00-20.00 uur organiseren we een bijeenkomst om met elkaar in gesprek over de opdracht rondom digitale geletterdheid opgeleverd door Curriculum.nu. Dit is een vervolg op de feedbacksessie waar het ging over de conceptvisie, maar andere leraren zijn ook van harte welkom. Binnen curriculum.nu werken collega leraren (en schoolleiders) aan het ontwikkelen van nieuwe kerndoelen voor het PO en VO, nu ook voor digitale geletterdheid. De inzet bij die herijking van kerndoelen is ‘de leraar in the lead’. Uiteraard zorgen wij voor een hapje eten.

Curriculum.nu: het ontwikkeltraject
Curriculum.nu is het vervolg van Onderwijs 2032. De opdracht van curriculum.nu is het herzien van de kerndoelen, dat is iets dat je niet voor het onderwijs moet doen, maar met het onderwijs. En het liefst met zoveel mogelijk mensen. Daarom is het geven van feedback heel belangrijk. Het unieke aan het ontwikkeltraject is dat het voortouw bij leraren en schoolleiders is gelegd. Zij vormen de ontwikkelteams voor de negen leergebieden. En zij willen heel graag dat collega-leraren op tussenproducten feedback geven. Een van de deelonderwerpen is digitale geletterdheid. In deze tijd is technologie niet meer weg te denken uit het onderwijs. Dus moeten we met elkaar nadenken welke rol dit moet hebben in het onderwijs.

Een unieke kans
De opbrengsten geven we door aan het ontwikkelteam. Wellicht goed om te weten dat op 20 juni iemand van bureau curriculum.nu dan wel een lid van het ontwikkelteam aanwezig zal zijn om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Een unieke kans om zelf richting te geven aan de nieuwe kerndoelen.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via deze link.