Leren van de leergroei tijdens COVID

2021

 • wo
  02
  jun

  Leren van de leergroei tijdens COVID

  15:00 - 16:30
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

Wat is het effect van de coronacrisis op de leergroei van leerlingen? Wat zijn de verschillen in effecten tussen bepaalde typen leerlingen en typen scholen? Hoe verschillen de effecten tijdens de eerste en de tweede schoolsluiting van elkaar? En wat kunnen we daarvan leren? Die vragen staan centraal tijdens dit webinar dat het Impactteam Corona en Onderwijskwaliteit van de PO-Raad organiseert.

Trends en verklaringen

Carla Haelermans (Universitair Hoofddocent aan de Universiteit Maastricht en nationaal coördinator NCO bij het NRO) bespreekt in dit webinar allereerst de trends uit het NCO-COVID-leergroeirapport ‘De effecten van de COVID-19-crisis op de leergroei van uw leerlingen’, en die uit de nieuwe analyses gebaseerd op een heel jaar COVID (inclusief twee perioden van schoolsluitingen).

Vervolgens gaan we in het webinar in gesprek over mogelijke verklaringen voor trends in de data en wat we daarvan leren voor de toekomst.

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor schoolbestuurders, schoolleiders, leerkrachten en kwaliteitszorgmedewerkers in het PO die actief over dit onderwerp willen meedenken.

Aanmelden

Meld je hier aan voor dit webinar