Lunteren in één dag; samenwerken aan onderwijskwaliteit

2016

 • wo
  23
  mrt

  Lunteren in één dag; samenwerken aan onderwijskwaliteit

  09:30 - 16:00
  Lunteren
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  Congrescentrum De Werelt Lunteren
  Westhofflaan 2
  6741 KH Lunteren
 • do
  10
  mrt

  Lunteren in één dag; samenwerken aan onderwijskwaliteit

  12:45 - 13:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

Op woensdag 23 maart 2016 organiseren EDventure en de PO-Raad gezamenlijk de conferentie 'Lunteren in één dag; samenwerken aan onderwijskwaliteit’. Speciale actie: komt u met een team van vijf personen uit uw schoolbestuur, dan is één deelname kosteloos!

Lunteren in één dag

Sinds jaar en dag ontmoeten en inspireren onderwijsprofessionals uit de gehele schoolorganisatie - van leraar tot schoolleider en bestuurder – en uit het hele land elkaar in Lunteren. Dat is dit jaar niet anders. We doen het alleen compacter dan voorgaande edities namelijk in één dag: boter bij de vis!

Centraal thema

Tijdens de conferentie staat centraal welke rol de betrokkenen in het primair onderwijs hebben bij de verbetering van de onderwijspraktijk. En hoe daaraan gezamenlijk gewerkt kan worden? Waar het anno 2016 allemaal om draait, is collectief vermogen om te leren en te innoveren. Onderwijs van goede kwaliteit vergt vakmanschap op ieder niveau - leraar, IB-er, team, schoolleider, bestuurder - en samenwerking door en afstemming tussen betrokken onderwijsprofessionals. Het bestuursakkoord 2014 is niet alleen bedoeld om dit te faciliteren maar ook, of juist, om daaraan een impuls te geven.

Keynote-sprekers

Keynote-sprekers Edith Hooge en Mirko Noordegraaf laten aan de hand van hun onderzoek praktijkvoorbeelden zien hoe het vergroten van collectieve capaciteit bijdraagt aan het sturen op kwaliteit in het primair onderwijs. En waar nog een wereld te winnen is wat betreft het op elkaar betrekken van (nieuwe) bestuurlijke en professionele vermogens. En Tingue Klapwijk, voormalig leraar van het jaar, verhaalt in een column over hoe mooi de onderwijspraktijk kan zijn.

30 werksessies

In de maar liefst 30 interactieve sessies wordt u uitgenodigd om in gesprek te gaan met collega’s over een variëteit van praktijkthema’s. De sessies worden door duo’s begeleid: professionals uit de onderwijspraktijk  én experts uit de educatieve infrastructuur. Over de sessies verdeeld, komen de vier actielijnen van het bestuursakkoord 2014 ruim aan bod.

Ontmoeten en vooruitkijken

In het programma is nadrukkelijk voorzien in gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten op een centrale plek. Op die plek kunt u gedurende de dag tevens in het lab-2032 deelnemen aan ontwerpactiviteiten van Onderwijs2032 om uw onderwijs van de toekomst te ontwikkelen. En tijdens de borrel zal op leuke wijze met elkaar worden teruggekeken op de dag.

Doelgroep

Leraren, IB-ers, schoolteams, schoolleiders, kwaliteitsfunctionarissen en schoolbestuurders uit het primair onderwijs zijn van harte welkom op 'Lunteren in één dag'.

Meer informatie

U kunt zich tot 17 maart inschrijven voor ‘Lunteren in één dag’ via deze link. Hier vindt u ook het programma. Deelname kost €150,- per persoon, inclusief lunch en afsluitende borrel.

Update: Nog niet ingeschreven? Maak gebruik van de speciale actie!

Heeft u zich nog niet ingeschreven? Doe dat dan alsnog en kom met uw schoolteam naar Lunteren. Komt u met een team van vijf personen uit uw schoolbestuur, dan is één deelname hiervan kosteloos!

Trefwoorden: