Masterclass: Loopbaangericht human resource development

2021

 • di
  26
  jan

  Masterclass: Loopbaangericht human resource development

  15:30 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

Deze masterclass door Marinka Kuijpers vindt online plaats op dinsdag 26 januari 2021 van 15.30 tot 17.00.

Deelname aan de masterclass is gratis. Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze masterclass, maar heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via een e-mail aan: Amy Cheung.

Je kunt je aanmelden voor de masterclass via het aanmeldformulier.

Loopbaangericht HRD/M: economisch en zingevingsperspectief 

Leven lang ontwikkelen staat in Nederland hoog op de agenda. HR-professional hebben een verantwoordelijkheid om dit binnen de organisatie vorm te geven. Wat de visie op het ontwikkelen is en hoe borging, professionalisering en begeleiding vorm krijgt is afhankelijk van het perspectief dat scholen hanteren. Zelfregie van werkenden is een belangrijk uitgangspunt bij een leven lang ontwikkelen. Dit is geen vanzelfsprekendheid. Een loopbaangerichte aanpak verbindt organisatiedoelen met persoonlijke doelen van medewerkers. Dit is van belang voor een duurzame ontwikkeling van medewerkers, aansluiting van het onderwijs op de veranderende eisen in de samenleving en behoud van mensen in de sector. 

In de presentatie van Marinka Kuijpers worden het economische en zingevingsperspectief op leven lang en de implicaties voor HRD/M-beleid besproken. Uitkomsten van het onderzoek dat zij samen met Aniek Draaisma in 2020 heeft uitgevoerd geven handvatten voor de dialoog over de verschillende perspectieven en aanbevelingen voor de HR-praktijk.  

Voor meer informatie over de masterclasses strategisch HR-beleid kun je kijken op de algemene pagina over de masterclasses.

Trefwoorden: