Masterclass Strategisch HR-beleid: Diversiteit en Inclusief werkgeverschap

2021

 • do
  11
  feb

  Masterclass Strategisch HR-beleid: Diversiteit en Inclusief werkgeverschap

  15:30 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

Deze masterclass door Saniye Çelik vindt online plaats op donderdag 11 februari 2021 van 15.30 tot 17.00.

Deelname aan de masterclass is gratis. Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze masterclass, maar heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via een e-mail aan: Amy Cheung. Je kunt je aanmelden voor de masterclass via het aanmeldformulier.

Van nut en noodzaak van diversiteit en inclusie zijn velen overtuigd. Tegelijk brengen verschillen tussen mensen in de samenleving en in het onderwijs spanningen met zich mee. Ermee omgaan is nog geen vanzelfsprekendheid. In deze interactieve masterclass neemt Saniye Çelik je mee naar de strategische meerwaarde van diversiteit voor het primair onderwijs. Zij bespreekt de uitdagingen in de onderwijspraktijk en de sleutels voor succes. Ze verkent met de deelnemers een veelvoud aan mogelijkheden om tot een inclusieve cultuur in de onderwijsorganisatie te komen en wat dit betekent voor de rol van HR-professionals en schoolleiders. Met behulp van de (mini) inclusiescan sta je stil bij de vraag ‘hoe inclusief ik ben.’ 

Biografie dr. Saniye Çelik

Saniye Çelik is lector Diversiteit aan de Hogeschool Leiden en doet onderzoek naar diversiteit, inclusie en leiderschap in publieke organisaties. Zij is decaan bij de NSoB (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur) over inclusief leiderschap en verzorgt vanuit de Universiteit Leiden onder meer het leiderschapsprogramma voor burgemeesters. Ze promoveerde aan de Leidse universiteit op de business case van diversiteit in publieke organisaties. Ruim een kwart eeuw heeft ze in verschillende functies gewerkt bij de overheid, waarvan 17 jaar bij de politie. Vanuit het ministerie van BZK coördineerde ze het diversiteitsbeleid van eerdere kabinetten voor de publieke sector. Op deze pagina vind je een selectie van de publicaties en artikelen van Çelik. 

Voor meer informatie over de masterclasses strategisch HR-beleid kun je kijken op de algemene pagina over de masterclasses.

Trefwoorden: