Masterclass: Strategisch HR-beleid: Teamgericht organiseren in het basisonderwijs

2021

 • di
  12
  jan

  Masterclass: Strategisch HR-beleid: Teamgericht organiseren in het basisonderwijs

  15:30 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

Deze masterclass door Ben van der Hilst en Gaby de Jongh vindt online plaats op dinsdag 12 januari 2021 van 15.30 tot 17.00.

Deelname aan de masterclass is gratis. Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze masterclass, maar heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via een e-mail aan: Amy Cheung. Je kunt je aanmelden voor de masterclass via het aanmeldformulier.

Hechte samenwerking van leerkrachten rond eenzelfde groep leerlingen vormt de meest krachtige leeromgeving voor professionals en is de sleutel tot kwaliteitsverbetering, innovatie en werkplezier in het onderwijs. In het proefschrift ‘Teamgericht organiseren in het onderwijs’ (Ben van der Hilst, Open Universiteit, december 2019) wordt geconcludeerd dat het inrichten van een bepaald model van een teamorganisatie, namelijk de Teamgecentreerde Arbeidsorganisatie (TAO) inderdaad leidt tot verhoging van kwaliteit van het onderwijs, wendbaarheid van de organisatie en werkplezier van leraren. In de masterclass wordt het model besproken en wordt vooral ingegaan op de rol van het bestuur en de schoolleider bij het inrichten van de TAO. Zij spelen een cruciale rol bij de organisatieverandering omdat na ontwerp en implementatie van hen nieuw gedrag gevraagd wordt binnen de teamgerichte organisatie. Gaby de Jongh, sectordirecteur bij Wereldkidz in Zeist e.o., heeft vier jaar ervaring met het organisatiemodel in een aantal van haar scholen en zal tijdens de masterclass de theorie aanvullen met haar praktische ervaring met dit model.

TAO

Ben van der Hilst heeft, naast zijn eigen praktijkervaring met het model, wetenschappelijk onderzoek verricht naar de TAO en is nu werkzaam als adviseur en onderzoeker, vooral op het gebied van de organisatiestructuur van onderwijsinstellingen. Zie www.hetlerenorganiseren.nl voor artikelen en boeken over de TAO. Ook verscheen recent op de nieuwe website van de PO-Raad een samenhangend drieluik over de TAO.

Voor meer informatie over de masterclasses strategisch HR-beleid kun je kijken op de algemene pagina over de masterclasses.

Trefwoorden: