Masterclass: Strategisch HR-beleid: Van beoordelen naar continu ontwikkelen

2021

 • ma
  29
  mrt

  Masterclass: Strategisch HR-beleid: Van beoordelen naar continu ontwikkelen

  15:30 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

De masterclass Strategisch HR-beleid: Van beoordelen naar continu ontwikkelen door Kilian Wawoe vindt online plaats op maandag 29 maart 2021 van 15.30 tot 17.00.

Deelname aan de masterclass is gratis. Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze masterclass, maar heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via een e-mail aan: Amy Cheung. Je kunt je aanmelden voor de masterclass via het aanmeldformulier.

In het onderwijs vindt beoordeling vaak op een traditionele manier plaats. Aan het begin van het jaar worden doelen vastgesteld, waarna aan het einde van het jaar een beoordelingsgesprek plaatsvindt (als deze gesprekken al plaatsvinden). 
Het ‘traditionele’ performance management systeem werkt in de meeste organisaties al enige tijd niet meer. Het is een tijdrovende en frustrerende exercitie. Dit komt vaak omdat zo’n beoordelingsgesprek maar één keer per jaar plaatsvindt, waardoor een goede beoordeling van het functioneren niet mogelijk is. Vaak hoort de medewerker pas tijdens het beoordelingsgesprek wat de leidinggevende vindt, waarbij de continue dialoog mist. Daarom ontwikkelen steeds meer organisaties naar een systeem dat is gericht op het stimuleren van intrinsieke motivatie, met veel aandacht voor competentieontwikkeling en feedback. Kilian Wawoe neemt de deelnemers tijdens de masterclass mee in de uitgangspunten van continu ontwikkelen. Hierbij brengt hij specifiek zijn ervaring in met de sector onderwijs.

Kilian Wawoe

Dr. Kilian Wawoe is verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een veel gevraagd spreker op het gebied van Beoordelen & Belonen.  

In 2017 verscheen zijn boek ‘Het Nieuwe Belonen’, waarin de theorie en de praktijk van het belonen uiteen wordt gezet. In december 2019 verscheen zijn nieuwe boek ‘Performance Management in een agile werkomgeving’, over het afschaffen van het traditionele beoordelingsgesprek. 

Voor meer informatie over de masterclasses strategisch HR-beleid kun je kijken op de algemene pagina over de masterclasses.

Trefwoorden: