Masterclass: Van onderwijskundige doelen naar strategisch HR-beleid (vol)

2020

 • di
  01
  dec

  Masterclass: Van onderwijskundige doelen naar strategisch HR-beleid (vol)

  15:30 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

Om leiding te geven aan het proces van professionalisering en kwaliteitsverbetering richten veel schoolleiders zich op afstemming van hun strategisch personeelsbeleid (Human Resource Management/HRM) op het onderwijskundig leiderschap en de doelen van hun school. Dit maakt onderdeel uit van integraal schoolbeleid, vanuit de visie van de school op goed onderwijs en goed werkgeverschap. Goed HRM-beleid start daarmee vanuit de doelen die de school nastreeft en richt zich op het ondersteunen van het professionele gedrag van teamleiders, leraren en ondersteunend personeel dat nodig is om die doelen te bereiken. De masterclass Strategisch HRM behandelt de uitgangspunten van goed HRM-beleid, past ze toe op de praktijk van het primair onderwijs en besteedt aandacht aan de rol van verschillende betrokkenen. Eva Knies zal tijdens de masterclass de meest recente inzichten over Strategisch HRM in het onderwijs delen.

Deze online masterclass van dinsdag 1 december van 15.30 tot 17.00, is volgeboekt. Binnenkort volgen er meer masterclasses.

Deelname aan de masterclass is gratis. Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze masterclass, maar heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via een e-mail aan: Amy Cheung. Je kunt je aanmelden voor de masterclass via het aanmeldformulier.

Voor meer informatie over de masterclasses strategisch HR-beleid kun je kijken op de algemene pagina over de masterclasses.

Strategisch HR

Strategisch HR-beleid is van cruciaal belang voor de kwaliteit van het onderwijs, nu en in de toekomst. Leraren en schoolleiders zijn de belangrijkste aangrijpingspunten voor de kwaliteit van onderwijs. En dit betekent dat goed HR-beleid een belangrijk middel kan zijn om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en om verbeteringen in het onderwijs te realiseren.

Daarnaast draagt strategisch HR-beleid bij aan het binden en boeien van medewerkers, een belangrijke functie met oog op de uitdagingen waar de sector mee te maken heeft. Maar hoe zet je HR strategisch in om je onderwijskundige doelen te behalen? De PO-Raad organiseert hierover meerdere masterclasses voor schoolbestuurders, HR-professionals en/of schoolleiders. Tijdens de masterclasses zoomen we in op belangrijke aspecten van strategisch HR-beleid en gebruiken we casussen uit de huidige onderwijspraktijk.

Trefwoorden: