Met Andere Ogen Dialoog - Door de ogen van bestuurders

2020

 • wo
  16
  dec

  Met Andere Ogen Dialoog - Door de ogen van bestuurders

  16:00 - 17:30
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Bestuurders

Tijdens de derde dialoogmiddag van de reeks ‘Met andere ogen’ gaan we in gesprek over de rol van bestuurders in het vergroten van de ontwikkelkansen van kinderen. Betere samenwerking tussen onderwijs, zorg en jeugd is daarin cruciaal, met elkaar in gesprek gaan over die samenwerking is dus van groot belang. In de aflevering ‘Door de ogen van bestuurders’ gaan we in gesprek met verschillende
bestuurders om gezamenlijk te bespreken wat de gedeelde visie is rondom die ontwikkelkansen.

Ook bespreken we hoe de bestuurders uit de verschillende domeinen ieder bij kunnen dragen aan het realiseren van die betere ontwikkelkansen. Hoe zorgen we ervoor dat de ontwikkelkansen en de behoeften van het kind het vertrekpunt zijn bij het maken van beleid? Wat is nodig om de samenwerking tussen de domeinen onderwijs, jeugd en zorg te versterken? En op welke manier kunnen we allemaal verantwoording dragen in het scheppen van een betere omgeving voor ieder kind?

De dialoog

Tijdens deze dialoogmiddag gaan we in gesprek met bestuurders en dat doen we in een mengvorm van presentatie, tafelgesprek en online publieksinteractie. Wat is er nodig om met andere ogen te kijken en te doen? Wat kan ik doen om dit te veranderen?


Sprekers

Sprekers zijn aanwezig zowel vanuit de locatie in Pakhuis de Zwijger als via zoom. Daarnaast is het mogelijk voor deelnemers om via de chat vragen te stellen. Het is een interactieve middag. De volgende sprekers doen in ieder geval mee in het gesprek:
• Hanna Swaab, Hoogleraar Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen
• Liesbeth Vos - Van de Weg, wethouder en 1e locoburgemeester van de gemeente Oldebroek
• Robbert Sänger, directeur-bestuurder Sinne Kinderopvang
• Astrid Ottenheym, directeur-bestuurder Samenwerkingsverband PPO-NK
• Bas Wesseldijk, directeur-bestuurder SWV PO de Meierij
• Marenne van Kempen, bestuurder Lokalis
• Fedor Heida, senior beleidsmedewerker bij VNG

Zo doe ik mee

Datum: 16 december
Tijd: 16:00-17:30 uur
Locatie: gehost vanuit Pakhuis de Zwijger. Deelname vanuit je eigen huis of werkplek.

Meedoen is eenvoudig. Vanuit je eigen huis kun je via Zoom direct meekijken en meedoen. Reserveer hier online. Daarna ontvang je automatisch per mail een bevestiging en twee dagen van te voren een herinnering met een Zoomlink om deel te nemen aan het programma. Hier vind je meer informatie over Pakhuis de Zwijger en de dialoogavond van 16 december. Heb je vragen? Neem dan contact op via metandereogen@vng.nl