Minisymposium computational thinking en de feestelijke presentatie leerlijn programmeren

2016

 • wo
  25
  mei

  Minisymposium computational thinking en de feestelijke presentatie leerlijn programmeren

  14:00 - 17:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  Domstad
  Koningsbergerstraat 9
  Utrecht

Nieuwsgierig naar de nieuwe leerlijn programmeren? En wilt u meer leren over computational thinking? Kom dan naar het minisymposium! Let op: Het is helaas niet meer mogelijk u hiervoor aan te melden.

Op 25 mei kunt u een eerste blik werpen op de leerlijn programmeren en hoort u hoe deze tot stand is gekomen. Daarnaast is er een inhoudelijke lezing over computational thinking. Ook kunt u zich tijdens het minisymposium laten inspireren door het verhaal van twee bestuurders en hun ambities met onderwijs en ICT. In een afrondende discussie is er voldoende ruimte voor uw vragen en opmerkingen.

De leerlijn programmeren is het eerste eindresultaat van de zogenoemde versnellingsvragen, ontwikkeld op initiatief van enkele schoolbesturen. Door een unieke en succesvolle samenwerking tussen de sector, SLO, de PO-Raad en Kennisnet is de leerlijn programmeren daadwerkelijk tot stand gekomen. Scholen kunnen de leerlijn programmeren inbedden in hun onderwijs, als zij daarvoor kiezen. De leerlijn is geschikt voor het gehele basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In de leerlijn komen begrippen en principes aan de orde die horen bij programmeren; het bestaat uit uitleg over basisbegrippen van programmeren, en bevat doelen en activiteiten voor leerlingen.

De leerlijn programmeren, de inhoudelijke lezing over computational thinking en de kans om inspiratie op te doen: een goede reden om met elkaar kennis uit te wisselen. Wegens grote belangstelling is aanmelden voor dit evenement helaas niet meer mogelijk.

De middag in het kort

 • wat: minisymposium Computational Thinking
 • wanneer: 25 mei, 14.00 – 17.00 uur
 • waar: Domstad, Utrecht