Najaarsbijeenkomst maatschappelijk vastgoed

2017

 • do
  30
  nov

  Najaarsbijeenkomst maatschappelijk vastgoed

  09:30 - 16:00
  Veenendaal
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

  Locatie:

  De Basiliek
  Wiltonstraat 56
  3905KW Veenendaal

Tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren in de weg, wordt wel gezegd. Zeker als het gaat om goede onderwijshuisvesting. Gelukkig zijn er ook mensen die dromen in daden kunnen omzetten.

De ene schoolbestuurder droomt van een inspirerend en duurzaam schoolgebouw die het leren ondersteunt. De ander droomt van kleinschalige nieuwbouw of een kindcentrum in gemeente X of Y. Niemand kan een dergelijke droom in zijn eentje realiseren en er zijn veel mensen en belangen om rekening mee te houden.

Hobbels om te nemen

Samen komen we een heel eind in het verbeteren van de leeromgeving, tenminste als we de nodige hobbels weten te overwinnen en een goede strategie te pakken hebben. Want dat is wat er nodig is om vooruit te komen in de onderwijshuisvesting. Zoiets is niet eenvoudig, want “het systeem” zit ons danig in de weg. Een systeem dat destijds wel een bedoeling had, maar die we niet altijd meer begrijpen.    

Van Hoepen en van Leent over de bedoeling

Tijdens de najaarsbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal kijken we opnieuw vanuit de bedoeling naar schoolgebouwen en ander maatschappelijk vastgoed. Hoe kunnen we met huisvesting het onderwijs verbeteren? Anko van Hoepen, vicevoorzitter van de PO-Raad en Marc van Leent, innovator en gangmaker in vastgoed, geven ter inspiratie hun visie.

In gesprek met de Commissie Nijpels

Ook kunt u die dag in gesprek met de Commissie Nijpels, een commissie bestaande uit gemeenten en schoolbesturen onder voorzitterschap van de burgemeester Nijpels van Opmeer. Deze commissie heeft een voorstel geschreven hoe de renovatie van onderwijsgebouwen financieel en juridisch beter kan worden geregeld.

Inhoudelijk bijtanken

Er zijn diverse informatieve sessies, bijvoorbeeld over de afweging tussen nieuwbouw en renovatie, de ervaringen uit de Green Deal Scholen en de mogelijkheden voor samenwerking met de markt via andere vormen van contracteren. Ook zijn er sessies over hetgeen nodig is voor professioneel vastgoedmanagement. Diverse betrokkenen presenteren zich op de kennismarkt en u krijgt diverse publicaties mee naar huis.

Gezamenlijke agenda

Het wordt een dag waarin bestuurders en professionals uit het werkveld elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en elkaar vooruit helpen met als doel dromen zo veel mogelijk werkelijkheid te laten worden.  

De dag wordt afgesloten met een gesprek over de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2018, de samenwerkingsagenda voor partijen in het maatschappelijk werkveld en tevens het werkbriefje van Bouwstenen voor Sociaal. Dus doe mee en zorg dat uw punt op de agenda komt.

Wilt u erbij zijn op donderdag 30 november a.s. in de Basiliek in Veenendaal? Meld u dan aan via de website www.agendamaatschappelijkvastgoed.nl

Trefwoorden: