Najaarsbijeenkomst over (kind)voorzieningen

2013

 • do
  05
  dec

  Najaarsbijeenkomst over (kind)voorzieningen

  10:00 - 15:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

Op  5 december 2013 vindt de najaarsbijeenkomst plaats van Bouwstenen, sectorverbindend platform voor maatschappelijk vastgoed. Veel aandacht wordt besteed aan nieuwe zaken die met scholen, kinderopvangorganisaties en gemeenten zijn ontwikkeld. Centrale vraag binnen het platform is steeds: Welke voorzieningen heeft de samenleving in de toekomst nodig en hoe kunnen we daarin het beste voorzien? De PO-Raad is een van de dragende partijen van Bouwstenen.

Inhoudelijke boost

Het programma start met Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en branchevoorzitters uit diverse sectoren, waaronder Rinda den Besten (PO-Raad), Lex Staal (Kinderopvang), Annemarie Jorritsma (VNG) en Marc Calon (Aedes).

Vervolgens een inhoudelijke boost van Paul Schnabel en Maurice de Hond, over de vraag vanuit de samenleving.  

Na de netwerklunch zijn er parallelsessies waarin de resultaten van diverse werkgroepen binnen Bouwstenen worden gedeeld, waaronder die van kinderopvang, onderwijs en opvang, overheveling van het buitenonderhoud en voorzieningenplanning.  

Publicaties

Deelnemers krijgen vier nieuwe publicaties mee naar huis:

 • nieuwe concepten voor kindvoorzieningen; nu ook pedagogisch verantwoord
 • multifunctionaliteit loont; als je het maar wel anders aanpakt
 • voorzieningenplanning; van Spoorboek (VNG, 2008) naar een sectorverbindend Spoorzoekboek (2013)
 • samenwerking bij het vastgoedmanagement.

Netwerkdag ook voor derden

Op de najaarsbijeenkomst van Bouwstenen wisselen gemeenten, scholen, kinderopvang, maatschappelijke dienstverleners en corporaties hun kennis en ervaring rond maatschappelijke voorzieningen en vastgoed uit. Ook mensen die (nog) niet bij Bouwstenen zijn aangesloten zijn welkom; een uitgelezen kans om kennis te maken en u te laten inspireren. 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst.

Meer informatie