Netwerkbijeenkomst PO/VO-J42

2021

 • wo
  14
  apr

  Netwerkbijeenkomst PO/VO-J42

  09:00 - 11:00
  Online
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

  Locatie:

  Webinar
  Online

De netwerkbijeenkomst PO/VO-J42 van woensdag 14 april van 9.00 tot 11.00 uur staat in het teken van ‘leidende principes’ in de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp.

Lieke Salome (NJi) en Karin Sok (Movisie) geven een korte inleiding op ‘leidende principes’ en hoe je deze zinvol kan gebruiken. Daarna verzorgen Marcel Bastiaansen en Jan Peter Stolte van de gemeente Ede een korte presentatie over hoe zij hun leidende principes hebben geformuleerd en deze inzetten als kompas voor transformatie. Ook de ervaringen die in Utrecht zijn opgedaan komen ter sprake.

Digitale regiogroepen

Vervolgens gaan we in kleinere digitale regiogroepen het gesprek aan over de leidende principes of uitgangspunten die in de regio worden gehanteerd. Zijn die er überhaupt? Zijn ze gedeeld en doorleefd? Zijn de principes doorvertaald in beleid, inrichting, uitvoering en evaluatie? Waar merk je dat wel of niet aan? En op welke manier wordt er in de toegang, of op scholen door onderwijs-en zorg professionals uiting aan gegeven?

Wie alvast meer wil weten over ‘leidende principes’, kan de publicatie Leidende principes geven richting aan het sociaal domein lezen (NJi en Movisie, november 2020).

Praktische informatie

Wanneer: 14 april 2021
Waar: Online
Tijd: 9.00 tot 11.00 uur
Voor wie: Samenwerkingsverbanden en gemeenten
Aanmelden: via deze link