Netwerkbijeenkomst Sociale Veiligheid

2017

 • wo
  17
  mei

  Netwerkbijeenkomst Sociale Veiligheid

  12:30 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  Extern

Doelgroep: schoolleiders, schoolbesturen, directeuren en veiligheidscoördinatoren en iedereen binnen het primair en voortgezet onderwijs die actief wil zijn op het thema sociale veiligheid.

De afgelopen twee jaren hebben de ambassadeurs Sociale Veiligheid vele scholen in het land bezocht. Ze spraken met schoolleiders, schoolbesturen, veiligheidscoördinatoren en vele anderen. Daarbij hebben ze veel mooie voorbeelden gezien van wat scholen doen om de sociale veiligheid te vergroten. Denk daarbij aan het creëren van prettige en veilige leer- en werkplek binnen de school. Deze voorbeelden willen de ambassadeurs graag delen met u!

Daarom nodigt de Stichting School en Veiligheid u van harte uit om naar de
netwerkbijeenkomst te komen op woensdagmiddag 17 mei. De bijeenkomst vindt plaats van 12.30 tot 17.00 uur in de regio van Utrecht.

Inspireren en verbreden

De middag start met een inspirerende bijdrage waardoor we tot nadenken worden aangezet. Daarna kunt u kennis maken met een groot aantal mooie voorbeelden van sociale veiligheid in schoolbeleid en in de schoolpraktijk van het PO, VO, SBO, (V)SO en Pro. Tenslotte bent u uiteraard in de gelegenheid om uw netwerk te verbreden.

Interesse?

Schrijf u hier in.

Ook advies van een Ambassadeur Sociale Veiligheid?

De nieuwe wettelijke verplichtingen rondom sociale veiligheid roepen nog veel vragen op bij scholen. Volstaat het bestaande veiligheidsplan? Wat vraagt de nieuwe wet precies van de school? De vier ambassadeurs helpen scholen bij het beantwoorden van deze en andere vragen. Dus wilt u uw veiligheidsplan aanscherpen of verlevendigen? Of weet u gewoon niet waar te beginnen? Neem dan contact op voor een afspraak