Netwerkbijeenkomst Sociale veiligheid en LHTB

2014

 • di
  02
  dec

  Netwerkbijeenkomst Sociale veiligheid en LHTB

  14:00 - 17:30
  Georganiseerd door: 
  Extern

Diverse scholen zijn de aflopen jaren betrokken geweest bij het project LHBT. Deze scholen hebben diverse activiteiten/ programma’s ontwikkeld die LHBT (seksuele diversiteit) op een of andere manier transparant en bespreekbaar hebben gemaakt.

 Op 2 december 2014 organiseert onderwijsadviesbureau APS in de Colour Kitchen in Utrecht een netwerk-, uitwisselings-/inspiratiebijeenkomst voor de ambassadeurs- en pilotscholen en andere belangstellende scholen in het primair en voortgezte onderwijs. 

Goede voorbeelden uitwisselen

Op deze bijeenkomst kunt u elkaar inspireren over de resultaten van good practices en wordt ingegaan op het nieuwe wetsvoorstel Sociale veiligheid van staatsecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Ook het plan van aanpas sociale veiligheid van PO-raad en VO-raad wordt besproken, net als het advies van de Onderwijsraad over pesten.

Het wetsvoorstel wordt tijdens de bijeenkomst op schoolniveau bekeken. Aan de orde komen sociale diversiteit en sociale veiligheid in het algemeen en LHBT in het bijzonder.De Inspectie van het onderwijs zal het nieuwe wetsvoorstel gaan controleren en handhaven. Hoe kunt u uw school voorbereiden op dit onderdeel van het inspectiebezoek?

Ook de veiligheidsmonitor van ITS wordt besproken. Vanaf schooljaar 2015-2016 kunnen scholen die monitor gratis gebruiken. We verkennen met u de gebruikswaarde van deze veiligheidsmonitor als voorbeeld instrument om uw schoolontwikkeling en beleid rondom sociale veiligheid in beeld te brengen.

Meer informatie en inschrijven

De bijeenkomst start om 14.00 en duurt tot 17.30.  De middag wordt afgesloten met een buffet waarbij er gelegenheid is tot netwerken.

Het volledige programma vindt u hier. Inschrijven kan via deze link. Deelnemen is gratis.