NRO-congres voor onderwijs en onderzoek: Leren voor de school

2017

 • wo
  01
  nov

  NRO-congres voor onderwijs en onderzoek: Leren voor de school

  09:00
  Amersfoort
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Overig

  Locatie:

  De Rijtuigenloods
  Piet Mondriaanplein 61
  3812 GZ Amersfoort


Het NRO congres is voor onderwijsprofessionals uit primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

De focus van editie 2017: Leren voor de school

Hoe kan onderzoek van nog meer waarde zijn voor het onderwijs? Een structurele inbedding van onderzoek binnen de school levert in elk geval een goede uitwisseling op van -enerzijds- de vraagstukken op de werkvloer en -anderzijds- inzichten uit onderwijsonderzoek.  Dit draagt bij aan duurzame schoolontwikkeling met een concrete onderbouwing. Uiteraard is hierbij de verbinding met de schoolvisie en met andere vormen van (informeel) leren en professionalisering van groot belang.

Onderwijs en onderzoek kunnen op verschillende manieren samenwerken. Denk aan professionele leergemeenschappen, onderzoekswerkplaatsen en opleidingsscholen. Hoe hebben zij de samenwerking georganiseerd? Hoe draagt het bij aan de kwaliteit van het onderwijs? Daarover komen betrokkenen uit verschillende onderwijssectoren, en met verschillende rollen en verantwoordelijkheden, aan het woord. Zo zoeken we samen naar verschillen en overeenkomsten, én naar succesfactoren voor een effectieve verbinding van onderzoek en schoolontwikkeling.

Verbinding tussen onderzoek en dagelijkse onderwijspraktijk
Neem kennis van inzichten uit onderzoek in verschillende workshops en lezingen. Het onderzoek dat je gepresenteerd krijgt heeft altijd een wetenschappelijke basis. Vaak is het uitgevoerd in samenwerking tussen onderzoekers en onderwijsprofessionals.
In alle gevallen gaat het om betrouwbare inzichten die verder reiken dan één klaslokaal.

Aanmelden kan via de website www.nro-congres.nl

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) organiseert dit congres in samenwerking met de PO-Raad, VO-raad, LECSO, MBO Raad, ecbo, de Onderwijscoöperatie en de Vereniging voor Onderwijsresearch (VOR).