NRO matchmakingsbijeenkomst over praktijkgericht onderzoek

2014

 • wo
  24
  sep

  NRO matchmakingsbijeenkomst over praktijkgericht onderzoek

  16:30 - 19:30
  Georganiseerd door: 
  Extern

Op woensdag 24 september organiseert het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) van 15:30 tot 19:30 uur een matchmakingsbijeenkomst in Utrecht. De bijeenkomst is bedoeld voor onderzoekers en onderwijsprofessionals uit alle onderwijssectoren. De bijeenkomst biedt ruimte voor ontmoeting en kennisuitwisseling voor iedereen met interesse in praktijkgericht onderwijsonderzoek. Daarnaast zal het NRO informatie geven over de nieuwe financieringsmogelijkheden voor praktijkgericht onderwijsonderzoek.

Kortlopend praktijkgericht onderzoek

Voor kortlopende praktijkgerichte onderzoeksprojecten zijn vier thema’s vastgesteld: Leren en instructie; De kwaliteit van toetsen en beoordelen; Differentiatie in de klas; en De opbrengsten van leren met ict. De laatste twee thema’s trokken afgelopen jaar grote belangstelling en worden daarom herhaald. In de afgelopen ronde heeft het NRO zestien aanvragen gehonoreerd.

Driejarig praktijkgericht onderzoek

Voor driejarige praktijkgerichte onderzoeksprojecten zijn ook vier thema’s vastgesteld: Leren en instructie; De kwaliteit van toetsen en beoordelen; Leren voor de toekomst; en Kennisbenutting in de onderwijspraktijk. In de tweede helft van juni maakt het NRO bekend welke driejarige projecten gefinancierd zullen worden uit de afgelopen ronde.

Meer informatie over de bijeenkomst

Het programma van de matchmakingsbijeenkomst op 24 september wordt zo snel mogelijk vastgesteld, en verschijnt dan met meer informatie op de NRO-website.

Trefwoorden: