Onderwijscafé: 'Waar voor ons onderwijsgeld!'

2012

  • di
    07
    feb

    Onderwijscafé: 'Waar voor ons onderwijsgeld!'

    00:00

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft onlangs onderzoek gedaan naar het effect van extra investeringen in een aantal publieke diensten, waaronder onderwijs. De resultaten van het onderzoek deed veel stof opwaaien. De onderzoekers concluderen dat er in het onderwijs weinig vooruitgang is geboekt, terwijl er meer geld naar de sector is gegaan.

Er is door het onderwijsveld al veel afgedongen op de eindconclusie van het SCP. Waarom wordt de verbetering van kwaliteit volgens de inspectie weggestreept tegen afnemende tevredenheid van ouders? Waarom kijkt het rapport niet naar de veranderde omstandigheden? En waarop baseert het SCP haar politieke uitspraken over het effect van bezuinigingen?

Het Onderwijscafé gaat daarom in debat over de prijs en de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Zorg dat u er bij bent!

Aanmelden

Het debat is vrij toegankelijk. Inloop vanaf 16.00 uur, start debat om 16.30 uur en einde om ongeveer 18.00 uur. Aanmelden via www.hetonderwijscafe.nl.

Over het Onderwijscafé

Het Onderwijscafé is een initiatief van PO-Raad, VO-raad en AVS. Hier gaan politici, beleids- en opiniemakers en met vertegenwoordigers van het veld in een politiek café met elkaar in gesprek en debat. In het Onderwijscafé komen onderwijsactualiteiten aan bod – het nieuws van de dag – en wordt één thema dat zowel primair als voortgezet onderwijs raakt, uitgelicht. Dit alles in een dynamische setting met actieve deelname van het publiek. Na afloop wordt de aanwezigen een hapje en een drankje aangeboden en is er gelegenheid tot napraten.

Nadere informatie

Harm van Gerven, PO-Raad
h.vangerven@poraad.nl
06 – 50 12 24 90

Trefwoorden: