Onderwijspoort: De weg naar een stevig fundament (digitaal)

2020

 • ma
  07
  sep

  Onderwijspoort: De weg naar een stevig fundament (digitaal)

  09:30 - 11:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders

Krijgt het primair onderwijs onvoldoende geld? Of kan de sector niet met geld omgaan? Of allebei? Het vereenvoudigen van de bekostiging moet helpen om de inkomsten beter te voorspellen. Maar is het dan eindelijk ook afgelopen met die grote financiële reserves?

Scholen hebben een publieke opdracht, ontvangen publieke middelen en voeren publieke taken uit. Besturen werken dagelijks aan betere verantwoording van de inzet van dit geld, hoe ze dat inzetten en met welke effecten (b.v. met de benchmark). De sector is enorm gemotiveerd om in samenwerking met anderen deze maatschappelijke opdracht goed in te vullen.

Maandag 7 september spreken we over het recente rapport van McKinsey, ‘Een verstevigd fundament voor iedereen’ dat antwoord tracht te geven op de vraag of de bekostiging van het funderend onderwijs afdoende is en of het geld efficiënt wordt besteed. Het geld dat scholen ontvangen, lijkt slechts toereikend om het inspectieoordeel ‘voldoende’ te krijgen. Onze gezamenlijke ambities zouden hoger moeten liggen.

Online meepraten met Nieuwspoort

Het rapport is voor ons een goede aanleiding om met de politiek en onze leden in gesprek te gaan om de weg naar een steviger fundament te verkennen. De bijeenkomst wordt daarom live uitgezonden vanuit Nieuwspoort. Door de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal deelnemers, waaronder Kamerleden en het dagelijks bestuur, in Nieuwspoort aanwezig zijn. Leden kunnen het gesprek online volgen en krijgen de mogelijkheid inbreng te leveren.

Wil je deelnemen aan de digitale bijeenkomst? Meld je dan aan. Op de ochtend van Onderwijspoort ontvang je per mail een link en een instructie over hoe je kunt deelnemen.

Trefwoorden: