Onderwijspoort over Krimp

2014

 • do
  27
  mrt

  Onderwijspoort over Krimp

  11:30
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

In 2020 zitten er 140.000 leerlingen minder op de basisschool dan in 2012 en ook een groot deel van de vo-scholen krijgt of heeft al te maken met de gevolgen van krimp. Teruglopende leerlingenaantallen hebben personele en financiële consequenties, maar ook gevolgen voor de kwaliteit en diversiteit van het aanbod. Nu al staat in het vo soms het voortbestaan van de laatste techniekafdeling, de laatste vmbo of de laatste school onder druk. Voor het po betekent krimp een verlies van 7.000 arbeidsplaatsen.

Staatssecretaris Dekker werkt momenteel aan de uitwerking van maatregelen uit zijn beleidsvisie op krimp in het onderwijs. Deze brief hierover stuurt hij binnenkort naar de Tweede Kamer.

Onderwijspoort KRIMP

Wat kunnen we doen om te anticiperen op krimp? Welke creatieve oplossingen zijn er om de onderwijskwaliteit ondanks krimp hoog te houden? En hoe geven we samenwerking vorm om krimp het hoofd te bieden? In Onderwijspoort KRIMP gaat het onderwijsveld onder leiding van Boris van der Ham en samen met Kamerleden van D66, PvdA, CDA en de VVD op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Over Onderwijspoort

Onderwijspoort – voorheen het Onderwijs Café - is een initiatief van VO-raad, PO-Raad en AVS. Politici, beleids- en opiniemakers gaan met elkaar en met vertegenwoordigers van het veld in gesprek en debat. Het publiek speelt in de dynamische setting van Onderwijspoort een actieve rol. Na afloop kunnen aanwezigen napraten bij een hapje en een drankje.

Aanmelden

Datum: 2 april 2014
Tijd: Inloop vanaf 16.30 uur, start debat om 17.00 uur
Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag

Het debat ‘KRIMP’ is voor iedereen vrij toegankelijk. Aanmelden kan via deze link.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menalde Moojen, adviseur Public Affairs, tel 06- 12 85 25 15