Online lancering: tijd voor FORA 2.0!

2022

 • do
  20
  jan

  Online lancering: tijd voor FORA 2.0!

  15:00 - 16:30
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Schoolleiders, Overig

Online lancering: tijd voor FORA 2.0!
Wanneer:donderdag 20 januari 2022
Hoe laat:15:00 - 16:30 uur
Waar:Online - MS Teams
Kosten:geen


De introductie van de FORA (Funderend Onderwijs Referentie Architectuur) in januari 2021 mogen we een groot succes noemen. Scholen in het primair en voortgezet onderwijs profiteren zichtbaar van inzicht en overzicht dankzij de FORA-modellen. De FORA-community groeit nog steeds en er is onverminderd hard gewerkt aan verbeteringen en uitbreidingen. Nu is het tijd voor de lancering van FORA 2.0. In een feestelijke online sessie presenteren we alle nieuwe mogelijkheden van de FORA. 

In anderhalf uur tijd praten we ict-verantwoordelijken van po- en vo-scholen helemaal bij over de nieuwe functionaliteiten, trainingen en inspirerende use cases van scholen. 

Er zijn interviews met onder andere Larissa Zegveld (directeur Kennisnet) en Ewald van Vliet (voorzitter CvB Lucas Onderwijs). Uiteraard komen ook ict-verantwoordelijken van betrokken scholen aan het woord, want de FORA is ontwikkeld voor en in samenwerking met het onderwijsveld. 

Speciale aandacht is er voor het nieuwe informatiemodel.


Voor wie

Iedereen in en om het funderend onderwijs, zoals: informatiemanagers, ict-verantwoordelijken, beleidsmedewerkers, bestuurders, schoolleiders en ict-coördinatoren.


Neem uw collega’s mee

De FORA-modellen en -inzichten zijn een goede aanleiding om in gesprek te komen met uw collega’s over de processen en activiteiten binnen een school en wie waar aan bijdraagt. Neem uw ict-collega’s daarom vooral mee naar deze online lancering. Zo horen zij uit eerste hand wat mogelijke toepassingen zijn en zijn ze goed voorbereid om met elkaar en anderen in gesprek te gaan.


Programma

Er is al veel bereikt met de FORA en er staat nog veel te gebeuren. In een mix van presentaties, demo’s en interviews komen de volgende onderwerpen langs:    


Wat is nieuw aan de FORA 2.0?
Met een presentatie van het nieuwe informatiemodel + demo en een toelichting op extra functionaliteiten en een nieuwe vraagbaak.

Opening van de FORA-modelschool
De FORA komt tot leven in deze fonkelnieuwe modelschool. Vol praktijkverhalen, use cases en ervaringen van gebruikers. 

FORA Academy
Wat is de FORA Academy, welke trainingen zijn er en hoe kunnen ze u helpen? Ook de Academy breidt uit, in 2022 staan nieuwe modules op het programma.

De FORA-werkgroep
De werkgroep is het kloppende hart van de FORA. Wat staat er voor 2022 op het programma en hoe kunt u zelf bijdragen aan de werkgroep?

Aanmelden


Mis deze bijeenkomst niet! De FORA geeft meer grip op de processen en activiteiten in uw school en met versie 2.0 kunt u hier nog eenvoudiger mee aan de slag. 

Meld u aan voor de lancering van FORA 2.0

Meer informatie
FORA-wiki
FORA Academy

De FORA geeft po en vo scholen inzicht in processen en activiteiten binnen de school. Ze geven u als ict-manager een goede aanleiding om op basis van voor u uitgewerkte modellen gestructureerd in gesprek te gaan met uw collega’s. Samen kunt u er vervolgens voor zorgen dat uw school met zo min mogelijk moeite, optimaal functioneert zodat er meer tijd overblijft voor daadwerkelijke ondersteuning van de ontwikkeling van leerlingen.