Online uitwisselingsbijeenkomst: Digitaliseren in de praktijk

2021

 • di
  20
  apr

  Online uitwisselingsbijeenkomst: Digitaliseren in de praktijk

  13:00 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

Vraag jij je wel eens af of de inzet van ICT op jouw school of binnen jouw bestuur wel echt bijdraagt aan onderwijskwaliteit? En hoe je het nog beter kan inzetten? Kom naar de online uitwisselingsbijeenkomst van Samen Slimmer Leren voor ervaringen, tools en kennis over innoveren met ICT, het ondersteunen van leraren en het belang van bewuste keuzes bij versnelde digitalisering. 

Kennis, tools en ervaringen uit twee jaar Samen Slimmer Leren

Toen twee jaar geleden het programma Samen Slimmer Leren werd opgestart, kon niemand vermoeden welke digitale sprong er in korte tijd in het onderwijs gemaakt zou worden. De ambitie van het programma werd onder invloed van het coronavirus actueler dan ooit: scholen ondersteunen bij de inzet van technologie en bijdragen aan een onderwijssector waarin technologie ondersteunend is aan de onderwijsvisie.

Scholen en besturen die hebben deelgenomen aan het programma delen tijdens deze bijeenkomst hun inzichten en resultaten. Ook worden verschillende tools gepresenteerd die zijn ontwikkeld binnen het programma. Zoals de Innovatietoolkit, een online ethiekworkshop en de Monitor ICT-bekwaamheid. 

Programma

In het programma komen onder andere de onderstaande onderwerpen aan bod. Benieuwd naar meer? Bekijk het volledige programma

 • Tools en opbrengsten van 15 innovatietrajecten rondom onderwijs en ICT die direct toepasbaar zijn voor andere scholen. Zoals een wikiwijspagina rondom digitale geletterdheid of een keuzehulp voor de inzet van apps bij thuiszitters.
 • Inzichten uit verschillende monitors over ICT-bekwaamheid van leraren en hun ontwikkelbehoeftes. 
 • Handvatten voor het maken van bewuste (ethische) keuzes bij digitaliseringsvraagstukken. 

Praktische informatie 

De uitwisselingsbijeenkomst vindt online plaats. Deelname is kosteloos.
Voor wie: geïnteresseerden in (digitale) innovatie in het onderwijs, zoals schoolleiders, (bovenschoolse) ICT-coördinatoren, beleidsmedewerkers HR, bestuurders, projectleiders, leraren en onderwijsadviseurs.

Aanmelden

Maak gebruik van het aanmeldformulier en blijf op de hoogte van het programma!

Bestanden bij dit evenement: