Ontwikkelgroep jeugdhulp op school (geannuleerd)

2020

 • ma
  30
  mrt

  Ontwikkelgroep jeugdhulp op school (geannuleerd)

  12:30 - 15:30
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

Op steeds meer scholen wordt jeugdhulp op het niveau van de school georganiseerd. Dit gebeurt op verschillende manieren. Wat kunnen we leren van deze verschillende initiatieven? Met deelnemers aan deze groep gaan we in op de diverse organisatievormen, onderliggende vraagstukken en de individuele ontwikkelvragen. De eerste bijeenkomst staat gepland op 30 maart.

Uit verschillende ervaringen blijkt dat het laagdrempelig kunnen schakelen naar jeugdhulp, zware ondersteuning kan voorkomen en dat docenten op de scholen in hun handelen gebaat zij bij de adviezen die jeugdhulpmedewerkers hen kunnen geven.

Wat kun je leren van deze verschillende vormen hoe jeugdhulp is georganiseerd? Wat werkt goed en welke vraagstukken spelen er nog? In de groep wordt (praktijk)kennis met elkaar gedeeld en is er ook ruimte voor het stellen vragen aan experts (o.a. van het Nederlands Jeugdinstituut) en onderzoekers.

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we in op de ontwikkelvragen die deelnemers ingediend hebben . Op basis van een clustering van de vraagstukken worden de thema’s van de volgende bijeenkomsten bepaald. In 2020 komt de ontwikkelgroep in totaal vier keer bij elkaar. 

Praktische informatie

Datum en tijdstip: 30 maart 2020 (eerste bijeenkomst) van 12.30 tot 15.30 uur.
Doelgroep: Onderwijs (schoolbesturen, scholen en samenwerkingsverbanden), jeugdhulporganisaties en gemeenten / leerplicht.
Locatie: Utrecht (volgt).
Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname.
Aanmelden: kan hier