PPSI Conferentie 2013 voor primair onderwijs: 'Apenkoppen & krantenkoppen'

2013

  • wo
    10
    apr

    PPSI Conferentie 2013 voor primair onderwijs: 'Apenkoppen & krantenkoppen'

    00:00

Ieder jaar organiseert het Project Preventie Seksuele Intimidatie (PPSI/APS) een landelijke conferentie voor contactpersonen en beleidsmakers in het primair onderwijs. Actuele ontwikkelingen rondom het vertrouwenswerk staan die dag centraal. 

Dit jaar vindt de PPSI-conferentie voor het primair onderwijs plaats op woensdag, 10 april 2013 in de Eenhoorn te Amersfoort. Titel van de conferentie is 'Apenkoppen & krantenkoppen'.

In het eerste deel van het ochtendprogramma geeft bioloog Patrick van Veen van Apenmanagement een inleiding over de bevindingen van hun onderzoek naar de vraag of pesten natuurlijk gedrag is dat verankerd zit in de genen. Wat kunnen we uit de biologie leren over de aanpak van pesten op scholen?
In het tweede deel van het ochtendprogramma geeft Lou Repetur van Movisie meer zicht op hoe men op school een zaak rond grensoverschrijdend seksueel gedrag van kleuters in goede banen leidt.
Het middagprogramma bestaat uit twee worskhopsrondes. De deelnemers kunnen met elkaar aan de slag aan de hand van de praktijk van het vertrouwenswerk in workshops of vergaren informatie in de infoshops.
In de pauzes is volop gelegenheid om te snuffelen bij de stands van Centrum School en Veiligheid, Gay&School, Pestweb en PPSI. Daarnaast kunnen vakgenoten elkaar op deze dag ontmoeten en ervaringen uitwisselen.


Bestanden bij dit evenement: