Praktische handvatten voor Regie op Onderwijskwaliteit

2021

 • wo
  03
  mrt

  Praktische handvatten voor Regie op Onderwijskwaliteit

  10:00 - 11:15
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Overig

PO-raad en Stichting LeerKRACHT houden een vervolg online bijeenkomst over Praktische handvatten voor Regie op Onderwijskwaliteit, op 3 maart om 10.00 uur.

Als kwaliteitsmedewerker sta je voor de uitdaging om scholen te ondersteunen bij het bewaken en het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Onderzoek van zowel McKinsey als de Inspectie laat zien dat een verbetercultuur op scholen het verschil maakt tussen scholen die meer bereiken met hun leerlingen en scholen die kinderen minder kansen bieden. Bovendien maakt een verbetercultuur jouw stichting robuust voor het nieuwe inspectiekader.

Verbetercultuur

De leerKRACHT-aanpak creëert zo’n verbetercultuur en sluit nauw aan bij het ‘Regie op Onderwijskwaliteit’-model dat de PO-Raad ontwikkelde. In deze blog vind je hier meer over: Op zoek naar regie op onderwijskwaliteit.

In de eerste online bijeenkomst lieten we zien hoe werken met leerKRACHT een krachtige manier is om invulling te geven aan het systematisch werken aan onderwijskwaliteit op schoolniveau. Met verhalen van de Bosrank uit Havelte. In deze tweede vervolg bijeenkomst ligt de nadruk op de bovenschoolse praktijk. Twee schoolbesturen: Innerwaard en Stichting Noordkwartier, delen praktijkvoorbeelden over hoe zij werken aan een verbeter- en kwaliteitscultuur.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via de site van Stichting LeerKRACHT