Presentatie mission statement academische leraren

2017

 • do
  02
  nov

  Presentatie mission statement academische leraren

  19:00 - 20:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Overig

  Locatie:

  de Onderwijscoöperatie
  Arthur van Schendelstraat 600
  3511 MJ Utrecht

Waar zijn academische leraren in het basisonderwijs werkzaam, hoe kunnen ze hun kwaliteiten inzetten en welke carrièreperspectieven zijn aantrekkelijk voor deze leraren? Deze vragen worden vaak aan de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB) gesteld. BAB heeft daarom een mission statement gepubliceerd om academici in het basisonderwijs te kunnen positioneren.

Bekijk hier het Mission Statement

In het Mission Statement is een functieprofiel beschreven van een academische leraar en randvoorwaarden om ze in te kunnen zetten ter verbetering van het onderwijs. Elke academische leraar heeft zijn/haar eigen kwaliteiten. Daarom wordt in het mission statement ook een beeld geschetst van zes mogelijke loopbaanpaden van de academische leraar:

  •  de academische leerkracht
  •  de academische leerkracht & orthopedagoog
  •  de academische leerkracht & onderwijsontwikkelaar
  •  de academische leerkracht & onderzoeker
  •  de academische leerkracht & beleidsmedewerker
  •  de academische leerkracht & coach

Het doel van het mission statement van BAB is om beleidsmakers, bestuurders, schoolleiders en leerkachten te stimuleren om in hun eigen context optimaal gebruik te kunnen maken van de kwaliteiten en capaciteiten van academische leraren en hen een duidelijke positie te geven binnen een veelzijdig team.

Het Mission Statement is door de PO-Raad en andere onderwijsorganisaties en -instanties ondertekend, waarmee aangegeven wordt dat zij de meerwaarde en positionering van academische leraren ondersteunen.

Op donderdag 2 november 2017 van 19.00-21.00 geeft BAB een inhoudelijke toelichting op het mission statement in het kantoor van de Onderwijscoöperatie (Arthur van Schendelstraat 600 in Utrecht). Tijdens deze bijeenkomst zal er ook ruimte zijn om met elkaar in gesprek te gaan over de positionering van de academische leraren in het basisonderwijs.

Wilt u ook aanwezig zijn bij de presentatie? Meld u dan voor 28 oktober 2017 aan door een mail te sturen naar info@bab.nl.