Professionele aanpak onderwijshuisvesting

2016

 • do
  01
  dec

  Professionele aanpak onderwijshuisvesting

  09:30 - 16:30
  Veenendaal
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  De Basiliek
  Wiltonstraat 56
  3905 KW Veenendaal

Op 1 december 2016 kunnen scholen en gemeenten met elkaar in gesprek over de toekomst van de onderwijshuisvesting. Die dag presenteert Bouwstenen, platform voor maatschappelijk vastgoed, de resultaten van haar ontwikkelwerk en kijken we vooruit. Centraal staat de afweging tussen maatschappelijke doelen en de inzet van vastgoed als middel bij onderwijs, zorg en wijkvoorzieningen.

Programma voor bestuur en beleid

Kees Vendrik, collegelid van de Algemene Rekenkamer, en Harry te Riele, één van de grondleggers van het transitiedenken in Nederland, zullen de aftrap van het programma verzorgen.

Vervolgens kunnen deelnemers kiezen uit een ruim palet aan sessies. Zo zijn er sessies over de aansturing van integrale kindvoorzieningen vanuit sectorale regelgeving (kan het niet anders?), de spreiding van voorzieningen, de samenwerking in MFA’s en IKC’s of afspraken met gemeenten rond renovatie. Ook zijn er sessies over de informatievoorziening rond vastgoed- en facility management, onderhoudsplanning en de verduurzaming van onderwijsgebouwen.

Gezamenlijk feestje

Scholen en gemeenten hebben elkaar hard nodig voor goede onderwijshuisvesting. Daarom is de Najaarsbijeenkomst een gezamenlijk feestje en formuleren we aan het eind van de dag de samenwerkingsagenda voor volgend jaar. Dit initiatief wordt mede gesteund door de PO-Raad en de VNG. We hopen dat u erbij bent.

Meer informatie

Alles over de Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen op 1 december a.s. vindt u op de speciale website, zo ook de mogelijkheid u aan te melden.