Rondetafelgesprek over onderwijsvernieuwing & ICT

2015

 • wo
  16
  sep

  Rondetafelgesprek over onderwijsvernieuwing & ICT

  09:30 - 12:00
  Alkmaar
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  basisschool De Spinaker
  Kees Boekestraat 1
  1817 EZ Alkmaar

Ronduit Onderwijs in Alkmaar organiseert op woensdagochtend 16 september 2015 een Rondetafelgesprek over onderwijsvernieuwing met behulp van ICT. Centrale vragen zijn:

• Hoe organiseer je bovenschools voor alle basisscholen een onderwijsvernieuwing met een elektronische leeromgeving?
• Wat zijn de mogelijkheden, kansen maar ook bedreigingen en valkuilen?

Daarnaast bestaat de gelegenheid om deel te nemen aan een workshop, namelijk Beeldend Leren. Dit is een andere manier van leren voor leerlingen met behulp van video-interactie.

Informatie Ronduit Onderwijs

De 13 basisscholen van Ronduit Onderwijs in Alkmaar hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan onderwijsvernieuwing met behulp van ICT. Een van de projecten was de invoering van Birdy als sociaal elektronische leeromgeving en didactisch concept voor alle groepen 7 en 8. Deze invoering heeft Ronduit samen met CSS Breda op een bijzonder wijze georganiseerd, namelijk op bovenschools niveau voor 70 leerkrachten en schoolleiders. Een innovatietraject met veel impact en zoals dat gaat met vernieuwingen en veranderingen, één met positieve ervaringen maar zeker ook met kritische geluiden. Ronduit Onderwijs wil deze ervaringen en opbrengsten graag met u delen.

Aanmelden

Aanmelden kan per e-mail bij dhr. Siersema van Ronduit Onderwijs