Save the date: Online Congres Gezonde School

2021

 • wo
  31
  mrt

  Save the date: Online Congres Gezonde School

  12:30 - 17:00
  Online
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

  Locatie:

  Gezonde School
  Online

Werken aan een gezonde leefstijl op school: hoe doe je dat, juist in deze tijden van corona, waarin een gezonde leefstijl van leerlingen, studenten en medewerkers extra aandacht vraagt? De uitdaging is om mee te bewegen met veranderende omstandigheden. Laat je daarom inspireren tijdens het online congres Gezonde School NEXT. Met elkaar zetten we een volgende stap! Je kunt je nu inschrijven voor het congres.

Programma

Het congres bestaat uit een plenair programma en drie workshoprondes. Tijdens het plenaire programma schuiven interessante gasten aan tafel bij gastheer Maarten Bouwhuis. In totaal zijn er drie blokken van 20 minuten. In elk blok staat een ander onderwerp centraal:

 • Gezonde School en corona gaat in op de impact van de coronapandemie op het onderwijs.
 • Gezonde School NEXT geeft een vooruitblik op de toekomst. Welke trends en ontwikkelingen zijn er als het gaat om een gezonde leefstijl op school?
 • Successen vier je vormt de afsluiting van het congres. We staan stil bij grote en kleine successen: wat hebben scholen voor elkaar gekregen en hoe succesvol is Gezonde School geweest in de afgelopen jaren?

Als rode draad door het programma vertellen scholen over hun ervaringen en zorgen we voor de nodige afleiding met een glimlach!

Workshops

Tussen de plenaire sessies vinden drie rondes met workshops plaats. Een greep uit de workshops: weet je wat het IJslands preventiemodel is? Hoe voorkom je gehoorschade? Hoe betrek je ouders en verzorgers bij een gezonde leefstijl? Hoe maak je relaties en seksualiteit bespreekbaar in de klas? Wat zijn de tips voor bewegend leren? Hoe zorg je ervoor dat ook leerlingen en studenten die opgroeien met weinig financiële middelen gaan bewegen en sporten via school?

Bekijk het volledige programma en de workshops. De lijst met workshops wordt nog aangevuld. Zodra deze compleet is, kun je je inschrijven voor een workshop naar keuze.

Informatiemarkt

Tijdens het congres kun je als deelnemer de online informatiemarkt bezoeken. Op deze markt vind je verschillende Gezonde School-activiteiten en inspiratie, kun je informatiematerialen bekijken en downloaden en is er ruimte voor vragen.

Voor wie?

Het congres is voor iedereen die in, op of rond school (po primair onderwijs  , so, vo voortgezet onderwijs   en mbo middelbaar beroepsonderwijs ) werkt aan een gezonde leefstijl voor leerlingen, studenten en medewerkers.

Schrijf je nu in voor het online congres op 31 maart. Je ontvangt dan bericht zodra je je keuze voor workshops kunt doorgeven.