Scholenconferentie Verrassend Passend

2019

 • di
  19
  nov

  Scholenconferentie Verrassend Passend

  09:30 - 15:30
  Nijmegen
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders

  Locatie:

  De Lindenberg
  Ridderstraat 23
  6511TM Nijmegen

Hét jaarlijkse event van het Steunpunt Passend Onderwijs komt er weer aan! Op dinsdag 19 november 2019 verzamelen leraren, schoolleiders, schoolbestuurders, medewerkers van swv-en, IB’ers, jeugdzorg, leerplicht en ambtenaren zich bij de Lindenberg in Nijmegen voor de scholenconferentie Verrassend Passend. Dit jaar staat de (identiteit van de) leraar centraal. De leraar als sleutelfiguur in het onderwijsproces. Wat betekent het vandaag de dag om leraar te zijn en wat heb je als leraar nodig om daar invulling aan te geven binnen passend onderwijs?

Kom ook, en volg de keynote van Dolf van den Berg, waarin hij kritische vragen stelt over ons huidige onderwijsbolwerk en daaraan gekoppeld onze identiteit. Maar hoe reëel is dit onderwijsbolwerk en hoe geldig onze identiteit? Tijdens de sessies gaan we in op de belangrijkste uitdagingen om inclusiever onderwijs – onderwijs dat zoveel mogelijk recht doet aan de mogelijkheden van de leerling – te realiseren in de school. Doe inspiratie op van scholen die een mooie samenwerking tot stand hebben gebracht. Leer van de pareltjes en wissel met elkaar kennis en ervaringen uit, want samen werken wij aan inclusiever onderwijs, maatwerkoplossingen en schoolontwikkeling. Alles om ons onderwijs zo in te richten dat wij uitgaan van de mogelijkheden van de leerling. 

Programma

09.00 – 09.30 uur          Inloop met koffie & thee
09.30 – 11.00 uur          Welkom en keynote: Dolf van den Berg
11.00 – 11.30 uur          Pauze
11.30 – 13.00 uur          Ronde 1
13.00 – 14.00 uur          Lunch
14.00 – 15.30 uur          Ronde 2
15.30 uur                      Borrel

Bekijk het programma van Verrassend Passend 2019 

Keynote door Dolf van den Berg

We zijn verknocht aan ons huidige onderwijsbolwerk. Daaromheen is onze professionele identiteit opgebouwd. De essentiële vraag is of passend onderwijs niet haaks staat op dit bolwerk en dus onze identiteit. Het huidige systeem geeft aan iedereen een identiteit en het gevoel dat het onderwijs zin heeft. Maar hoe reëel is dit onderwijsbolwerk en hoe geldig onze identiteit? We zijn hieraan zo gehecht dat aan de werkelijkheid ervan niet getwijfeld wordt. Dit roept vragen op rond onze professionele identiteit. In de lezing wordt hierop kritisch en soms confronterend ingegaan. Verdieping kan via een dieptetafel in ronde 1 plaatsvinden.

Praktische informatie

Wanneer: Dinsdag 19 november 2019
Tijd: 9.30 uur – 15.30 uur met aansluitend borrel
Waar: De Lindenberg in Nijmegen, Ridderstraat 23, 6500 AN Nijmegen. Bekijk de route
Voor wie: Schoolleiders, schoolbestuurders, medewerkers van swv-en, IB’ers, zorgcoördinatoren, leerkrachten, docenten, jeugdzorg, leerplicht en ambtenaren
Kosten: € 50,00 inclusief btw
Aanmelden: via het aanmeldformulier.

Vragen? Neem contact op met steunpuntpassendonderwijs@vo-raad.nl.

Kijk hier voor een impressie van de scholenconferentie Verrassend Passend afgelopen jaar.

Trefwoorden: