Scholenconferentie ‘Verrassend Passend’: verleg je grenzen!

2018

 • di
  20
  nov

  Scholenconferentie ‘Verrassend Passend’: verleg je grenzen!

  09:30 - 16:00
  Nijmegen
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Overig

  Locatie:

  De Lindenberg
  Ridderstraat 23
  6500 AN Nijmegen

Passend onderwijs bestaat nu ruim 4 jaar. Tijd om de balans op te maken! Hoe werkt u samen met uw collega’s aan de ambities van passend onderwijs in uw school? Welke uitdagingen heeft u? Bent u met uw team al de weg ingeslagen naar inclusiever onderwijs? Wilt u leren van de ervaringen van anderen en inspiratie halen uit de verschillende lezingen? Inspiratie opdoen van de aanpak in het PO? Of juist een kijkje nemen hoe het er aan toe gaat in het VO? Kom dan op 20 november 2018 naar de scholenconferentie van Steunpunt Passend Onderwijs met het thema ‘Verrassend passend, verleg je grenzen!’

Op dinsdag 20 november stroomt de Lindenberg in Nijmegen vol met schoolleiders, IB’ers, zorgcoördinatoren, leerkrachten, docenten, jeugdzorg, leerplicht, ambtenaren en medewerkers van samenwerkingsverbanden. Kom ook, en doe inspiratie op van scholen die een mooie samenwerking tot stand hebben gebracht tussen speciaal en regulier onderwijs. Leer van de pareltjes van nauwe samenwerking tussen onderwijs en jeugdpartners. Wissel met elkaar kennis en ervaringen uit, want samen werken wij aan inclusiever onderwijs, maatwerkoplossingen en schoolontwikkeling. Alles om ons onderwijs zo in te richten dat wij uitgaan van de mogelijkheden van de leerling. Met elkaar verleggen we de grenzen!

Passend onderwijs als een mobiel netwerk

Tijdens zijn lezing vraagt prof. dr. Dolf van den Berg aandacht voor de noodzaak van een onderwijstransitie. Hiervoor gaat hij uit van een nieuw pedagogisch concept (dus meer dan alleen het toepassen van nieuwe ‘hype-modellen’), voornamelijk rustend op evolutie, niet gebaseerd op gelijkheid, maar juist op verschillen. Evolutie wordt een kernbegrip in het onderwijs. Te veel worden verschillen in problemen uitgedrukt. Verschillen zijn eerder uitdagingen om te komen tot een mensenschool. We moeten af van wat we met elkaar als vanzelfsprekend zijn gaan vinden.

Workshops en lezing

Gedurende drie rondes kunt u kiezen uit in totaal 19 workshops. Zo kunt u inspiratie opdoen bij praktijkvoorbeelden rond succesvolle integratie van regulier en speciaal onderwijs, tips ontvangen om te komen tot een inclusieve cultuur, leren van ervaringen van onderwijsconsulenten, in gesprek gaan met Rinda den Besten, van gedachten wisselen met ouders, leren te differentiëren en nog veel en veel meer. Bekijk de workshops .


Aanmelden kan via: het aanmeldformulier . Voor vragen kunt u contact opnemen met steunpuntpassendonderwijs@vo-raad.nl.