Schooldag van de Duurzaamheid

2019

 • do
  10
  okt

  Schooldag van de Duurzaamheid

  09:00 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Leraren, Schoolleiders, Overig

De coöperatie Leren voor Morgen coördineert op 10 oktober duurzame onderwijsactiviteiten door het hele land, zoals de VoorleesactieDuurzame Docent 2019 en Spark the Movement. De Sustainable Development Goals staan centraal.

Dit jaar is er de extra mogelijkheid om, naast het voorlezen, een duurzame les te krijgen in de vorm van een interactieve digitale game. De leerlingen ontdekken met de game spelenderwijs hun eigen beginsituatie.

Het voorlezen en het spelen van de game krijgen nog meer kracht, als de kinderen daarna zelf ervaren wat de Kinder Global Goals in de praktijk betekenen en concreet aan de slag kunnen. Speciaal voor deze dag zijn er aansluitende doe-activiteitenbeschikbaar. U kunt de activiteiten van dit programma zonder speciale voorbereiding uitvoeren.

Doe mee aan een activiteit op jouw school of organiseer er zelf een! Kijk op https://www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl/ voor meer informatie. 

De PO-Raad ondersteunt de Schooldag van de Duurzaamheid van harte. Lees hier de testimonial van voorzitter Rinda den Besten.