Slotconferentie Eerst kiezen, dan delen & Masterclass 6.Toezicht (en verantwoording) door Rienk Goodijk

2013

 • do
  12
  dec

  Slotconferentie Eerst kiezen, dan delen & Masterclass 6.Toezicht (en verantwoording) door Rienk Goodijk

  09:30 - 16:30
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

Eerst kiezen, dan delen is een project van de PO-Raad waarin de optimale koppeling tussen (onderwijskundig) beleid en financieel beleid centraal staat. Verschillende aspecten van Goed Financieel Management en de Planning & Control cyclus zijn door middel van brochures, conferenties, tools, masterclasses en good practices onder de aandacht gebracht om deze koppeling te versterken. Het project is gestart in 2011; op 12 december vindt de slotconferentie plaats in ’t Spant in Bussum.

Tijdens de slotconferentie geeft Paul de Ruijter, auteur van het strategisch managementboek Klaar om te wenden, als keynote speaker inzicht in scenariodenken. Dat is een denkmodel waarmee het maken van meerjarenbeleidsplannen makkelijker wordt. Daarnaast wordt in verschillende subsessies de oogst gepresenteerd van twee jaar Eerst kiezen, dan delen

U bepaalt zelf aan welke van de negen sessies u deelneemt. Tegelijkertijd kunt u kiezen mee te doen aan masterclass Toezicht (en verantwoording). Die maakt deel uit van de slotconferentie. Rienk Goodijk, bijzonder hoogleraar Governance in het (semi-)publieke domein verbonden aan Tias Nimbas Business School, gaat in deze masterclass in op toezicht, informatievoorziening en hoe de toezichthouder zijn eigen verantwoording kan organiseren. 

U kunt zich voor de slotconferentie en/of de masterclass inschrijven via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Programma Slotconferentie

9:30uOntvangst
10:00 Opening door Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad
10:30Keynote door Paul de Ruijter, auteur van het strategisch management handboek Klaar om te wenden. Hij zal ingaan op de theorie en kansen van scenariodenken. De Ruijter heeft ook meegewerkt aan de uitgave Meerjarenperspectief, bouwstenen voor beleid. 
11:15 Pauze
11:30 Subsessies. Klik hier voor een beschrijving van de verschillende sessies
12:30Lunch
13:15 Masterclass Toezicht en verantwoording door Rienk Goodijk OF subsessies
14:15 Pauze
14:30 Subsessies
15:30 Afsluiting door Simone Walvisch. vicevoorzitter van de PO-Raad. Zij gaat in op het thema Governance. Aansluitend nazit

Locatie 

Spant!, Bussum