Startbijeenkomst bestuurlijke visitatie voor éénpitters en kleine schoolbesturen

2018

 • di
  03
  apr

  Startbijeenkomst bestuurlijke visitatie voor éénpitters en kleine schoolbesturen

  10:00 - 12:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders

Hoe kunnen éénpitters invulling geven aan hun eigen professionalisering, zo bijdragen aan het ontwikkelen van de sector en laten zien dat zij de verantwoordelijkheid voor goed onderwijs aan kunnen? Om éénpitters hierin te ondersteunen start de PO-Raad met een pilot bestuurlijke visitatie speciaal voor éénpitters en kleine schoolbesturen. De bestuurlijke visitatie is gericht op de ontwikkeling van de gehele organisatie. Door te leren van de frisse blik van buiten, kunnen éénpitters vorm geven aan hun eigen professionalisering.

Geïnteresseerd? Kom dan naar de startbijeenkomst op 3 april van 10.00 uur tot 12.00 uur. Aansluitend is er een lunch. De bijeenkomst vindt plaats op kantoor van de PO-Raad te Utrecht. Aanmelden kan bij Marinka Mulder.

Achtergrondinformatie

Op de ledenvergadering van de PO-Raad in 2015 zijn de leden akkoord gegaan met voorstellen om een bestuurlijk visitatiestelsel te ontwikkelen voor de sector primair onderwijs. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat het visitatiestelsel bijdraagt aan de ontwikkeling van het individuele schoolbestuur en de sector in zijn geheel en dat er bij de ontwikkeling van het stelsel oog is voor de diversiteit in onze sector. Inmiddels hebben we positieve ervaringen met verschillende trajecten met meerpitters.

Besturen is een vak

In de Strategische Agenda van de PO-Raad ‘Samen werken aan goed onderwijs 2018-2021’ is afgesproken dat elk lid mee doet aan visitaties op bestuursniveau. De PO-Raad faciliteert de bestuurlijke visitaties.