Studiedag LOWAN PO

2020

 • di
  22
  sep

  Studiedag LOWAN PO

  09:30 - 15:30
  Ede
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  De Reehorst
  Ede
 • wo
  23
  sep

  Studiedag LOWAN PO

  09:30 - 15:30
  Ede
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  De Reehorst
  Ede

Op 22 en 23 september zijn er weer LOWAN-PO studiedagen. Vanaf nu is de inschrijving open! Het aanbod op beide dagen is identiek. De studiedagen vinden plaats in de Reehorst in Ede. Het thema is ‘in beweging’. 

Programma

Er zijn dit jaar ruim 20 sessies. De sessies vallen binnen het thema ‘in beweging’. We hebben sessies rondom cultuur, gedrag, vakinhoud, jong/oud en daarnaast een aantal netwerksessies voor bepaalde vakgroepen. Je kan zelf een keuze maken uit deze sessies. Meer informatie over het programma vind je hier. 

 • Cultuur

Binnen deze sessies vergroot je je kennis m.b.t. cultuurverschillen en overeenkomsten. Door meer inzicht in de achtergrond en verwachtingen krijg je inzicht hoe je om kan gaan met deze verschillen tijdens een sportles, regulier in de klas en tijdens oudergesprekken.  Een van de sessies focust op ‘third culture kids’, dit om tegemoet te komen aan de grote instroom van kennismigranten/expats.

 • Gedrag

In het nieuwkomersonderwijs is het altijd een komen en gaan van leerlingen. Een veilige plek creëren is cruciaal. Binnen deze sessies vergroot je je kennis m.b.t. groepsvorming, je eigen rol als leerkracht, kijken naar de leerling en inspelen op de behoeften. 

 • Vakinhoudelijk

Vier sessies over diverse inhoudelijke onderwerpen toegespitst op het nieuwkomersonderwijs. Bewegend leren, rekenen, begrijpend lezen en presentatie van nieuwe materialen. Ideeën, materialen en suggesties die je meteen morgen kan inzetten.
De twee uitersten: jong en oud binnen de basisschool
Alle leerlingen zijn uniek, toch lichten we er twee groepen uit: kleuters en de ‘oudsten’. Rondom beide doelgroepen organiseren we twee sessies. 

 • Netwerken

Er zijn een aantal netwerken: onderwijsassistenten, lerend netwerk (post-hbo+) , directie en IB’ers/AB’ers. De focusgroepen zijn gericht op uitwisseling, netwerken en leren van elkaar. Professionalisering en ontwikkeling zijn daaraan verbonden. Alle gesprekken worden begeleid.
 Programma

Inschrijven

Inschrijven kan hier. Graag voor iedere persoon een andere inschrijving. 
De kosten bedragen € 135,-per persoon. Deze kosten zijn inclusief alle workshops, lunch en versnaperingen.