Studiedagen LOWAN PO: nieuwkomers in het onderwijs

2019

 • di
  09
  apr

  Studiedagen LOWAN PO: nieuwkomers in het onderwijs

  09:30 - 15:30
  Ede
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Leraren, Schoolleiders, Overig

  Locatie:

  De Reehorst
  Ede
 • wo
  10
  apr

  Studiedagen LOWAN PO: nieuwkomers in het onderwijs

  09:30 - 13:00
  Ede
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Leraren, Schoolleiders, Overig

  Locatie:

  De Reehorst
  Ede

Op dinsdag 9 april en woensdag 10 april zijn weer de jaarlijkse studiedagen van LOWAN-PO in de Reehorst in Ede. De inschrijving is geopend!

Het aanbod op beide dagen is identiek. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid een leerroute te volgen. Vorig jaar gaven sommige deelnemers aan dat ze graag meer de diepte in wilden, in plaats van losse workshops. Dit jaar zijn er daarom zestien verschillende sessies te volgen binnen vier leerroutes + een directiedeel. In iedere leerroute zijn vier sessies en deze hebben allemaal een andere focus, maar vormen samen een geheel. 

Er zijn twee opties:

Optie 1: Je volgt een leerroute
Optie 2: Je volgt 4 losse sessies (en kiest een reserve sessie)

 • Van klank tot spraak
  Na het volgen van deze leerroute heb je kennis van de theorie van de Nederlandse taal en heb je diverse voorbeelden gehoord van hoe je de Nederlandse taal aan nieuwkomers kan aanbieden. Van klankenleer tot het voeren van gesprekken met nieuwkomers! 
   
 • Trauma sensitief leren
  Na het volgen van deze leerroute heb je kennis en vaardigheden in het herkennen van tekenen van traumatische stress en wat de gevolgen kunnen zijn en welke ondersteuning en begeleiding jij als leerkracht kan geven. 
   
 • Van migrant naar inclusief in de klas
  Na het volgen van deze leerroute heb je zicht en kennis over de achtergrond van leerlingen en hoe je met deze klas vol diversiteit aan de slag kan. Maar wat als leerlingen niet kunnen aarden in Nederland? Hoe kan je echt een ‘wij’ gevoel neerzetten in de klas?  
   
 • Van instroom naar doorstroom
  Na het volgen van deze leerroute heb je meer kennis over de intake, het stellen van beginsituatie, leerlijnen en doorstroom naar een volgende groep/ school. 
   
 • Directie gedeelte 
  Gedurende de duur van twee sessies worden diverse onderwerpen besproken m.b.t. beleidfinanciën en personeel specifiek voor directieleden van nieuwkomersscholen/ klassen.  Directieleden kiezen bij optie 1 ‘directie gedeelte’ vervolgens bij optie 2 drie losse sessies.

De inloop is vanaf 9.30 uur. We starten om 10.00 uur met een plenair gedeelte en aansluitend de eerste workshopronde. Na de lunch volgen er nog 3 workshoprondes. Om 15.30 is er een afsluitende borrel. Tijdens de thee/koffie- en lunchpauze is er gelegenheid om de educatieve markt te bezoeken.

Download hier de uitnodiging met alle informatie over de workshops (pdf)

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze dag, vul dan online het inschrijfformulier in. Doe dit zo spoedig mogelijk, de volgorde van ontvangst is mede bepalend voor plaatsing. 
De kosten zijn 135 euro.

Lees vooraf de informatie m.b.t. de leerroutes en de sessies! Maak een keuze voor OPTIE 1(leerroute) of OPTIE 2 (4 losse workshops + 1 reserve). Informeer van tevoren ook naar welk mailadres de factuur gestuurd kan worden.

Je ontvangt meteen een bevestigingsmail als de inschrijving gelukt is. Krijg je deze niet, dan is je inschrijving niet in goede orde ontvangen! Kijk wel in spam of ongewenste mail (onze automatisch gegenereerde mail kan daarin terechtkomen). Het is een individuele inschrijving, maar scholen krijgen een verzamelfactuur.

Ik schrijf me in voor de studiedag op 9 april

Ik schrijf me in voor de studiedag op 10 april