Studiereis Estland voor eenpitters en kleine schoolbesturen

2020

 • zo
  22
  mrt

  Studiereis Estland voor eenpitters en kleine schoolbesturen

  09:00 - wo 25 mrt, 15:00
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Bestuurders

In maart 2020 organiseren SIVON en Kennisnet een studiereis naar Estland voor kleinere po-besturen en eenpitters. We bekijken daar initiatieven op het gebied van ict en innovatie. Tijdens deze studiereis willen we leren van de deskundigen in Estland én van elkaar. We nemen bewust afstand van ons dagelijks werk om nieuwe inspiratie op te doen. Zo heeft u bij terugkomst weer frisse ideeën voor de ict-visie binnen uw eigen organisatie.

Tijdens de reis staan we stil bij vragen als:

 • Hoe kan ik het onderwijs binnen mijn school toekomstbestendig maken?
 • Hoe sluiten digitale leermiddelen het beste aan bij het leerproces van de leerlingen?
 • Hoe faciliteer ik mijn leraren daarbij?
 • Hoe kom ik aan de juiste kennis en de benodigde middelen?

Waarom Estland?

Estland heeft grootse plannen op het gebied van een leven lang leren. De drijvende kracht hierachter is HITSA, de Estse ondersteuningsorganisatie op het gebied van onderwijs en ict. Zij willen er onder meer voor zorgen dat alle studenten in Estland 21e eeuwse vaardigheden verwerven. Daarvoor willen zij in 2020 op alle Estse onderwijsinstellingen ict-lessen mogelijk maken.

Tijdens het bezoek aan Estland én tijdens het voor- en natraject kijken we samen naar initiatieven op het gebied van ict en innovatie. We staan stil bij vragen als: hoe kan ik het onderwijs binnen mijn school toekomstbestendig maken? Hoe sluiten digitale leermiddelen het beste aan bij het leerproces van de leerlingen? En: hoe faciliteer ik mijn leerkrachten daarbij? Tijdens de studiereis bezoeken we HITSA en worden er een aantal scholen bezocht. Tussen de bezoeken door wisselen we ervaringen uit en gaan we in gesprek met experts.  

Programma en data

In grote lijnen ziet de studiereis er als volgt uit:

 • Zondag 22 maart: vertrek naar Estland
 • Maandag 23 maart: bezoek aan HITSA en een school (beide in Tallinn)
 • Dinsdag 24 maart: bezoek aan een school (elders in Estland) en onderling programma
 • Woensdag 25 maart: evaluatie en terugreis.

Daarnaast organiseren we nog 2 bijeenkomsten:

 • Op woensdag 5 februari komen alle deelnemers van 14.00 tot 17.00 uur in Utrecht bijeen. We maken kennis met elkaar en bepalen onze gezamenlijke en persoonlijke doelstellingen. Zo halen we het meest uit ons bezoek aan Estland.
 • Op vrijdag 17 april vindt de nabespreking plaats, ook in Utrecht. De exacte tijden en locatie worden nog bekendgemaakt.

Kosten

Wij organiseren de verschillende bijeenkomsten en het bezoek aan Estland. De kosten daarvan zijn voor onze rekening. Daarnaast zorgen wij voor de vliegtickets en de hotelovernachtingen, de kosten daarvan zijn voor u. Naar verwachting is dat ongeveer 500 euro per persoon. Zodra we weten hoeveel mensen er mee gaan, maken wij de exacte kosten per persoon bekend.

Reserveer uw plek

Wilt u ook graag mee naar Estland? Reserveer dan uw plek voor 22 december via het aanmeldformulier. We houden u dan meteen op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Contact

Neem voor vragen of advies contact op met SIVON via info@sivon.nl

Deze studiereis is een van de manieren waarop SIVON en Kennisnet kleine besturen ondersteunen met diensten en kennisuitwisseling. Kijk voor meer informatie over deze reis en onze organisaties op www.kennisnet.nl en www.sivon.nl